Selepas makan malam teringin pula yang manis-manis. Sekali makan pot cheese tart ni memang puas rasa.Pasti tak cukup sebiji. Boleh ikut resipi ni kalau nak mencuba.

 

Pot Cheese Tart

Pot Cheese Tart Ni Rasa Sekali Pasti Nak Lagi

Bahan-bahan cream:

  • 300g cream cheese
  • 20g gula aising
  • 20g telur

Cara membuat:

IKLAN

1.Pukul cream cheese yang baru keluar dari peti guna padle sauh.Dah hancur dan agak pecah-pecah, ganti mata mixer sanggul masukkan gula.Pukul sebati.

2.Masukkan telur (kaup balik sahaja) * kalau nak tambah perahan lemon sikit ke dalam pun boleh.

3.Masuk piping beg yang dah letak nozel,paipkan dalam pot tadi.Susun dalam tray

IKLAN

4.Bakar pada suhu 150 dalam masa 8-10minit.

Kredit: Azlina Ina Fans

Masak Gulai Ketam Berapi Cara Orang Penang. Sedap Menjilat Jari

IKLAN

Cara Langkah Demi Langkah Masak Kuih Pulut Sekaya @ Tok Aji Serban

Biarkan Semalaman, Ini Petua Buat Kek Belacan Lebih Sedap

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI