Nak menyediakan sarapan yang sedap, ada kalanya memerlukan masa yang lama. Tapi ada juga yang sebenarnya sangat ringkas tapi sedap dan mengenyangkan. Salah satunya adalah mihun goreng.

Melalui facebook Yasmin Fami, dikongsikan resipi untuk individu yang sibuk. Dengan resipi ini, korang boleh menyediakan mihun goreng dengan cepat dan tetap sedap.

MIHUN GORENG EKSPRES

BAHAN-BAHAN
Sedikit minyak masak
3 peket perencah mihun
2 peket bebola ikan
1 peket mihun | rendam air panas
Segenggam tauge

CARA MEMBUAT
1. Panaskan minyak masak. Masukkan perencah.
2. Masukkan bebola ikan. Kacau sebati.
3. Masukkan pula mihun dan tauge. Gaul lagi.
4. Masak sehingga kering. Boleh matikan api dan angkat.
5. Kalau nak pedas, buat sambal kicap dan perahkan limau.

IKLAN

Selamat mencuba!

Resipi daripada Yasmin Fami

Korang nak beli BLENDER baru tak? Jom klik sini untuk tengok BLENDER BARU. Nanti boleh kisar bawang nak masak daging masak hitam dengan blender. Yeeha!

Nak dapatkan peralatan memasak yang baru? Semuanya menarik, jom klik link ni untuk cuci mata. Mana tahu ada yang berkenan kan? Klik sini (saya nak beli periuk baru la)

NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
https://rasa.my/nasi-lemak-kukus-ikan-siakap-goreng-menu-luar-biasa-di-restoran-ngeteh-santai/
https://rasa.my/nak-petua-bantu-masalah-angin-dalam-badan-jom-buat-dua-jus-kesihatan-ini/
https://rasa.my/perghhh-mantap-sungguh-gulai-ikan-tenggiri-paling-power-ni/

Jom tengok video ni
https://www.youtube.com/watch?v=8z9E4CUDm5Q&list=PLeFxvDQwYge2Z4S3GiUhGD-X4hTKVMcL_&index=7