Lepas makan pasti ada yang teringin nak makan yang manis-manis . Pergh memang terangat kalau dapat nikmati ni. Lemak manis , nikmat di tekak.

Bahan-bahan dan cara membuat:
1 cawan sagu (rendam 10 minit). Didihkan 2 liter air, baru masukkan sagu.Kacau hingga jernih,toskan dan alir bawah air paip untuk buang kanjinya. Letak pewarna jika mahu. Sebab ada sagu jernih je kat rumah.nk guna yg berwarna pun boleh.

1/2 cawan air
2 tongkol gula merah kecil
2 ketul kecil gula batu
1 helai daun pandan simpul
Masak biar sebati dan pekat sikit

500ml santan kotak pekat,250ml air ,1/2 sudu teh garam dan 1 helai daun pandan simpul. Masak biar naik wap/buih. Dah siap. Tujuannya nak bagi santan tahan lama,sedap dan lambat basi. Boleh juga guna susu cair.

IKLAN

Campur semua dalam mangkuk letakkan ais sikit,letak durian.

Adui menyandar dua-dua kekenyangan. Malam nanti sambung buat sagu lagi sebab dah habis makan.

#resepibensafwan

IKLAN

ADA YANG NAK MEMBELI JUICER, BOLEH BELI DI SINI.

Ini Cara Buat French Fries Rangup Tanpa Pengawet, Jom Cuba!

IKLAN

Mudahnya Buat Roti Sekaya. Sesuai Untuk Menu Minum Petang!

Puding Trifle Mudah Buat Ikut Sukatan Cawan. Rasa Memang Sedap