Menu petang nanti nak buat kudapan yang rangup dan gerenti tak henti makan. Popia carbonara ni sedap dimakan panas-panas bersama hidangan teh.Bahan-bahan membuatnya juga mudah.

Popia Carbonara

Bahan-bahan:

Kulit popia-beli online di sini

1 tin carbonara

Lobak merah (dihiris)

Hotdog (3 keping)

Keju cheddar (2 keping)

IKLAN

1 sudu serbuk lada hitam-beli online di sini

Garam

Isi ayam (potong dadu)

1 biji bawang Holland-beli online di sini

IKLAN

Cara memasak:

  1. Letak minyak sikit kemudian tumis bawang Holland. Masukkan hotdog, ayam dan carbonara. Kacau hingga sebati.

  1. Masukkan lobak merah, serbuk lada hitam, keju dan garam.

  1. Kemudian gulung dengan kulit popia dan goreng macam biasa.

  1. Boleh juga frozen.

Kredit : Ckfaa Adam

IKLAN

Klik sini

Sup Bebola Tepung Pulut. Inti Penuh & Sedap Makan Dengan Minyak Cili

Buat Cara Ini Supaya Sotong Jadi Pejal & Tidak Berair

Carrot Cake Sukatan Guna Cawan & Sudu. Resipi Mudah, Gerenti Jadi