
Anda peminat tempe? Tiap hari makan mesti nak kena ada tempe dan dan sambal, baru lengkap menu hidangan. Jadi dikongsikan resipi goreng tempe di dalamnya lembut. Kalau tempe nak sedap goreng tak nak keras, boleh buat cara ini.Sedap sangat macam kacang rebus,luar garing dalam lembut.
Bahan-bahan:
Secubit garam-beli online di sini
Serbuk kunyit-beli online di sini
Cara membuat :
1.Rendam air garam dan serbuk kunyit. Garam tak perlu banyak. secubit dah cukup untuk naikkan rasa lemak. (Rendam 30 minit atau 1 jam)
2.Nanti goreng macam biasa.
Kredit: Norizam Salina
Nak Cucur Jagung Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam, Ini Caranya
Buat Sambal Kicap Sedap Cara Orang Johor. Simpan 2-3 Bulan Tetap Elok
Makan Satu Dah Kenyang. Resipi Mi Gulung Sedap Untuk Makan Malam
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI