Sekarang ni anak-anak tak kesekolah, mesti ramai mak-mak pening kepala tau tau nak masak menu apa lagi untuk sarapan atau kudapan minum petang anak-anak. Ini idea baik yang boleh mak-mak cuba Cucur Kentang, hanya guna tiga bahan dan hasinnya memang sedap, gerenti anak-anak suka. Boleh buat siap-siap malam, pagi tinggal goreng je.

CUCUR KENTANG
BAHAN-BAHAN:
3-4biji ubi kentang | kupas kulit
8-10 sudu besar tepung jagung
Sedikit garam

IKLAN

CARA MEMBUAT:

IKLAN
IKLAN
  1. Rebuskan ubi kentang sehingga lembut .
  2. Toskan ubi kentang yang direbus tadi dan lenyekkan .
  3. Tambahkan garam sedikit .
  4. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit .
  5. Bulatkan doh tadi menjadi bulat dan boleh digoreng .
  6. Siap dihidang

Kredit : Chumily