Ni ada resipi istimewa pai cendawan berinti ayam yang sedapnya ya amat. Mudah aje buat dia tak payah buat kulit pastry pun.
Jom kita cuba resipi yang dikongsikan Wawa’s Kitchen yang mudah dibuat ni.Tapi boleh jadi kudapan dan sarapan yang mengenyangkan. Anak anak mesti suka.
BAKED CHICKEN MUSHROOM PIE
BAHAN-BAHAN :
Bahan kulit pai :
- Roti paratha | lembutkan dan belah kepada 4 bahagian
Bahan inti :
- Setengah biji bawang Holland | potong dadu – beli online DI SINI
- 2 ulas bawang putih | cincang halus- beli online DI SINI
- Cendawan butang | potong dadu
- Isi ayam cincang @ potong dadu..| boleh digantikan daging
- Sos tiram – beli online DI SINI
- Serbuk lada hitam – beli online DI SINI
- 1 sudu kecil tepung gandum – beli online DI SINI
Cara membuat inti :
1.Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga garing
2. Masukan ayam dan biar masak sekejap Kemudian masukkan cendawan
3. Kemudian masukkan sos tiram dan serbuk lada hitam..tambah sedikit air
4. Kacau dan masak sehingga pekat, akhir sekali baru masukkan 1 sudu kecil tepung gandum.
5. Sejukkan
Cara membuat pai :
1. Panaskan oven sebelum membakar
2. Ambil roti paratha yang sudah dipotong 4 tadi, ambil 1 bahagian
3. Letakkan inti dan cantumkan macam buat karipap. Tekan tepi roti dengan garfu
4. Sapukan permukaan puff dengan kuning telur dan bakar di dalam oven.
Sumber :FB : Wawa’s Kitchen
INGIN MEMBELI OVEN TERBARU, JOM LAYARI DI SINI
TENGOK LEBIH BANYAK LAGI VIDEO MASAKAN DI YOU TUBE @Majalahrasaofficial
DAN RESIPI RESIPI INI :
Langkah Demi Langkah Buat Kulit Pie Tee Rangup dan Inti Sedap Mudah
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI