Nampak di dapur banyak lagi stok kentang. Sebelum busuk begitu sahaja boleh juga buat cucur untuk makan malam ni. Hanya guna tiga bahan buat cucur kentang ni. Sungguh mengenyangkan.

Cucur kentang
Bahan-bahan:

3-4biji ubi kentang
8-10 sudu besar tepung jagung
Sedikit garam

Cara memasak:
1.Rebuskan ubi kentang sehingga lembut .

IKLAN

2.Toskan ubi kentang yang direbus tadi dan lenyekkan .
3.Tambahkan garam sedikit .
4.Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit .
5.Bulatkan doh tadi menjadi bulat dan boleh digoreng .


6.Siap dihidang

Selamat mencuba.

Kredit : Chumily

Kuih Lapis Labu Lemak Manis. Lembut Bergedik Memang Sedap.

Tepung Pasung Gula Merah Kuih Kegemaran Di Pantai Timur

ADA YANG MENCARI MIXER UNTUK MENGADUN KEK, BOLEH KLIK DI SINI.