Ni ramuan biskut keju atau cheese yang ada ramuan keju dalam adunan sekali. Bukan sekadar letak hiasan aje.

Rangup dan senang mencair dalam mulut, ni biskut keju @ cheese cookies yang mudah dibuat. Kaya dengan rasa keju, ramuan keju jangan kedekut masa masuk dalam adunannya. Jom masukkan resepi ni dalam koleksi buku biskut nanti.

BISKUT CHEESE

BAHAN-BAHAN :
250gm Mentega
180gm Gula Aising
2 biji Kuning Telur
250gm Tepung Ubi – sanggar 10 min
225gm Tepung Jagung
1/2 st baking powder
70gm Parutan Keju Cheddar- utk letak dlm adunan
kuning telur dan sedikit parutan keju – utk hiasan

CARA MEMASAK :

IKLAN

1. Pukul Mentega & Gula sehingga sebati.

2. Masukkan kuning telur & pukul sehingga sebati.

3. Masukkan bahan2 kering.

IKLAN

4. Canai & terap.Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.

5.Bakar 160C 15 -20 minit.

 VIA :FB Resepi Masakan Terkini

IKLAN

ANDA MUNGKIN JUGA SUKA RESIPI INI :

ANDA MESTI SUKA RESIPI INI :

Resipi Kek Coklat Moist Versi Bakar Guna Sukatan Cawan