Santa Grand Signature Kuala Lumpur memperkenalkan “Menu Tradisi Peranakan Baba Nyonya”.
Menu promosi boleh didapati di ketiga-tiga restoran; Kopi Bar, Kapitan Café dan Sky Lounge dari 1 Ogos 2023 sehingga 31 Disember 2023.
Anda boleh mengunjungi Santa Grand Signature Kuala Lumpur untuk merasai resipi asli Nyonya yang dibawakan oleh Chef Tengku Abdul Hakim (Senior Sous Chef), Chef Nabilah Hanum (Chef De Partie) dan Chef Syafik (Demi Chef)
Ads
Menu Nyonya ini merangkumi kesegaran, kemanisan, masam dan pedas iaitu Assam Laksa, Mee Kari dan Peranakan Nyonya Laksa.
Selain hidangan istimewa ini, pengunjung juga boleh menikmati juadah Nyonya yang menjadi kegemaran ramai termasuk Cucur Udang, Nasi Goreng Nyonya dan banyak lagi.
Sehingga hari ini, Santa Grand Signature Kuala Lumpur mengekalkan kaedah memasak tradisional dan menggunakan bahan premium yang paling segar. Inilah yang benar-benar membezakan hotel ini daripada yang lain.Untuk maklumat lanjut dan tempahan, boleh hubungi atau e-mel reservation@santagrandhotels.com.my.
Foodpanda menjadi satu-satunya platform penghantaran makanan yang menawarkan Menu RAHMAH dan Pakej RAHMAH sekaligus membantu usaha Kerajaan meringankan beban kos sara hidup.
Foodpanda berganding bahu dengan rakan kongsi restoran dalam usaha menawarkan item Menu RAHMAH mereka untuk dihantar kepada pelanggan dan usaha ini menjadikan ia sebagai satu-satunya platform penghantaran makanan yang menawarkan perkhidmatan ini di Malaysia.
Demi menyokong inisiatif kerajaan untuk meringankan beban ekonomi dan kos sara hidup rakyat Malaysia, foodpanda memainkan peranannya bagi memastikan pelanggan boleh memesan set hidangan makan tengah hari atau makan malam Menu RAHMAH daripada aplikasi dan laman sesawangnya pada harga mampu milik iaitu RM5 atau kurang.
Semasa pelancaran Inisiatif Payung RAHMAH bersama foodpanda di ibu pejabat korporatnya di Bangsar South, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Datuk Seri Salahuddin Ayub memuji komitmen foodpanda untuk meluaskan capaian Menu Rahmah kepada lebih ramai rakyat Malaysia.
“Usaha kami dalam menjadikan Menu RAHMAH lebih mudah diakses oleh semua rakyat Malaysia daripada segenap lapisan dan peringkat pendapatan tidak akan berjaya tanpa penyertaan sukarela pengendali restoran dalam sektor swasta. Ianya adalah sesuatu yang amat menggembirakan apabila melihat platform penghantaran makanan seperti foodpanda turut memainkan peranan mereka untuk memastikan rakyat Malaysia mempunyai akses kepada makanan pada harga berpatutan,” kata beliau.
Sebagai salah satu platform penghantaran makanan terkemuka dengan jutaan pelanggan,foodpanda Malaysia komited untuk memastikan pelanggannya boleh memesan pelbagai penawaran Menu RAHMAH tidak kira di mana mereka berada dengan hanya beberapa klik menerusi aplikasi foodpanda, kata Ketua Pegawai Eksekutif foodpanda Malaysia, Sayantan Das.
“Kami berbesar hati kerana mendapat kepercayaan dan keyakinan daripada beberapa vendor kami untuk meluaskan lagi capaian item Menu RAHMAH mereka dan pada masa sama,memainkan peranan kami dalam usaha meringankan beban rakyat Malaysia setiap hari,” ujar beliau lagi.
Turut bersama-sama menjayakan inisiatif ini dengan foodpanda ialah OldTown White Coffee, Texas Chicken, Lim Fried Chicken dan Daporlah serta 16 jenama restoran yang lain. Selain daripada menghantar item Menu RAHMAH, pandamart – kedai runcit foodpanda yang menawarkan pengguna kemudahan penghantaran barangan runcit terus ke pintu rumah – akan menyertai inisiatif Pakej RAHMAH dengan menawarkan barangan runcit pakej barangan runcit pada harga mampu milik dengan penjimatan ekstra untuk masa terhad.
Pakej RAHMAH pandamart menawarkan dua pakej barangan runcit pada harga RM50 dan RM30, dengan penjimatan sehingga 25% untuk para pembeli yang ingin mendapatkan tawaran terbaik semasa membeli-belah untuk barangan keperluan harian mereka.
Foodpanda melancarkan Pakej RAHMAH ini sebelum tempoh perayaan Hari Raya Aidilfitri bagi membantu rakyat Malaysia membuat persiapan sambutan itu, kata Sayantan.
“Kami ingin meyakinkan rider kami bahawa struktur pembayaran akan tetap sama tidak kirasama ada mereka menghantar item Menu RAHMAH atau sebaliknya dan pendapatan mereka bagi setiap perjalanan tidak akan dikurangkan untuk inisiatif ini. Itulah komitmen kami kepada mereka,” jelas Sayantan.
Pada masa sama, foodpanda Malaysia turut menyumbangkan 300 pek bungkusan Bakul RAHMAH yang keseluruhannya bernilai RM15,000. Bungkusan ini akan diserahkan kepada Yayasan RAHMAH Malaysia, rakan strategik Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) dan akan diagihkan kepada mereka yang kurang bernasib baik.
Sempena Krismas dan Tahun Baru yang bakal tiba tidak lama lagi, Nobu KL telah memperkenalkan seleksi Menu Festive Omakase bermula 23 Disember 2022 sehingga 1 Januari 2023.
Pastinya ia memberi pengalaman yang tidak boleh dilupakan kerana menu ini dicipta dengan penuh teliti oleh barisan Chef Nobu terkenal yang menggunakan makanan laut yang segar dan mewah.
Hamachi Tartare
Pengaruh tradisi Jepun seperti mi dan pisang kaki telah disulamkan ke dalam menu ini bersama sajian klasik Nobu yang menjadi kegemaran ramai, Flower Crab with Egg Foam yang telah diberi nafas baharu.
Kiri: Baked King Crab with Egg White; Kanan: Cold Soba Abalone with Nori Soup
Pastinya Chargrilled A5 Wagyu Sirloin bakal menjadi tarikan utama kerana dagingnya yang enak dan ‘mencair’ di dalam mulut. Memang sedap!
Chargrilled A5 Wagyu Sirloin
Nobu KL juga meraikan musim perayaan akhir tahun ini dengan mengadakan Charity Lucky Draw. Mulai 1 hingga 18 Disember 2022, pengunjung yang berbelanja sebanyak RM500 minimum berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah dengan hadiah daripada La Jung Clinic dan Gentlemen’s Tonic.
Dengan keuntungan yang akan disalurkan kepada Make-A-Wish Foundation, pemenang akan diumumkan pada 27 Disember nanti.
Sushi SelectionOrnament
Menu Istimewa Festive Omakase di Nobu KL Boleh Didapati Untuk Makan Malam Pada Harga RM750++ Seorang
Sunway Hotels & Resorts telah menyediakan “Signature Dishes” di mana ia adalah gabungan hidangan terkemuka oleh setiap Chef Eksekutif di Hotels & Resorts dari Malaysia, Cambodia and Vietnam.
Chicken Rice.
Hidangan terkemuka ini disediakan di setiap Hotels & Resorts sejak 1 Julai 2019 di mana para pelanggan boleh menikmati tujuh variasi hidangan terkemuka para Chef kami seperti Kari Kepala Ikan (Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur), Nasi Ayam (Sunway Resort Hotel & Spa, Sunway City), Nasi Lemak Udang Berlada (Sunway Clio Hotel, Sunway City), Char Kway Teow (Sunway Hotel Georgetown, Penang), Cendol (Sunway Hotel Seberang Jaya, Penang), Deep Fried Spring Rolls (Sunway Hotel Hanoi, Vietnam) dan Char Beef Lok Lak (Sunway Hotel Phnom Penh, Cambodia).
Char Kway Teow.
Fish Head Curry.
Char Beef Lok Lak.
Gabungan-gabungan hidangan di atas memberikan pengunjung lebih keselesaan untuk menikmati ketujuh-tujuh hidangan di satu tempat sahaja tanpa membuang masa ke tempat atau negara lain. Tambahan lagi, pengunjung-pengunjung dapat merasai keasliaan dan kreativiti hidangan daripada Chef- chef Hotels & Resorts dengan harga yang amat berpatutan.
.
Bagi merasai keenakkan makanan ini, media di jemput untuk menikmati kesemua tujuh hidangan ini di samping chef-chef berinteraksi dengan lebih terperinci tentang Signature Dishes..