Anda boleh mencampurkan 1-2 sudu makan yogurt asli ke dalam adunan roti untuk rasa masam yang lebih enak. Capati ini enak dinikmati bersama Kari Ayam Masala atau tandoori.

 

BAHAN-BAHAN:

Ads
  • 1/2 kg tepung atta
  • 25 gm marjerin
  • 1 sudu makan minyak
  • 125 ml susu segar
  • 250 ml air
  • Garam secukup rasa

 

Ads

CARA MEMASAK:

Ads
  1. Satukan kesemua bahan-bahan tersebut dalam bekas adunan. Gaul rata dan uli sehingga menjadi doh. Biarkan selama setengah jam.
  2. Bulatkan kecil-kecil dan dileperkan.
  3. Panaskan kuali tanpa menggunakan minyak. Goreng capati tadi sehingga garing dan warnanya kekuning-kuningan.
  4. Akhir sekali, bolehlah diangkat dan dihidangkan.

 

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi. Download sekarang!

KLIK DI SEENI