
Jom cuba resipi Pai Cendawan Berinti Ayam perkongsian Wawa’s Kitchen ni. Sedap, mudah dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa. Istimewanya resipi ini hanya menggunakan paratha segera sahaja. Makan sebiji pun dah kenyang. Jom lihat cara-cara membuatnya.
CARA BUAT PAI CENDAWAN BERINTI AYAM
BAHAN KULIT PAI:
- Roti paratha | lembutkan dan belah kepada 4 bahagian
BAHAN INTI:
- Setengah biji bawang Holland – potong dadu – beli online disini
- 2 ulas bawang putih – cincang halus- beli online disini
- Cendawan butang – potong dadu
- Isi ayam cincang @ potong dadu – boleh digantikan daging
- Sos tiram – beli online disini
- Serbuk lada hitam – beli online disini
- 1 sudu kecil tepung gandum – beli online disini
CARA MEMASAK:
1.Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga garing
2. Masukan ayam dan biar masak sekejap Kemudian masukkan cendawan
3. Kemudian masukkan sos tiram dan serbuk lada hitam..tambah sedikit air
4. Kacau dan masak sehingga pekat, akhir sekali baru masukkan 1 sudu kecil tepung gandum. Sejukkan inti.
5. Panaskan ketuhar sebelum membakar.
6. Ambil roti paratha yang sudah dipotong 4 tadi, ambil 1 bahagian.
7. Letakkan inti dan cantumkan macam buat karipap. Tekan tepi roti dengan garfu
8. Sapukan permukaan puff dengan kuning telur dan bakar di dalam oven.
Kredit resipi & foto :FB : Wawa’s Kitchen
[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Resipi Mushroom Chicken Pie Mudah, Tanpa Uli. Hanya Guna Pastri Segera
Resipi Kuih Bom Bijan Yang Sedap, Lembut & Tak Liat Walau Dah Sejuk
Resipi Sotong Goreng Pedas & Rahsia Supaya Lembut, Tak Berbau
Jom Cuba! Resipi Kuih Kole Kacang Sedap, Mudah & Kurang Manis
Bancuh Sendiri Kopi Ais Super Kaw. Sangat Sedap, Nikmat Tak Terkata
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI