MINI SANDWICH SARDIN
Roti yang sudah atau hendak expired jangan dibuang. Elak pembaziran jadi olah di jadikan mini sandwich dan boleh dijadikan stok frozen.
- Roti
- Sardin
- Marjerin
- Kulit popia
CARA MENYEDIAKANNYA:
1. Sapukan margerin pada roti.
2. Roti dibahagikan kepada dua bahagian
3. Bubuh inti pada roti. Kali ini guna sardin tapi boleh kalau mahu pakai inti lain. Jangan banyak sangat nanti masa hendak melipat habis inti terkeluar.
4. Roti yang sudah ada inti dilipat dua.
5. Ambil kulit popia, lipatkan roti tadi dan gamkan gunakan bancuhan tepung gandum dengan sedikit air. Kalau nak pakai putih telur pun boleh.
INFO:
- Selepas gam perlu keringk dahulu takut nnt melekat masa nk susun dlm bekas..take noted
- Sudah siap bolehlah susun dalam bekas dan dimasukkan dalam fridge. Jika mahu goreng tinggal ambik sahaja dalam fridge.
- Inti masak macam biasa atau ikut citarasa anda.
KREDIT RESIPI & GAMBAR: Arieza Rieza
ANDA MUNGKIN MENYUKAI RESIPI INI:
Buat Stok Sardin Roll Frozen Untuk Makan Sendiri Atau Bisnes
Beef & Tuna Sandwich, 2 Resipi Untuk Sarapan Pagi Yang Penuh Tenaga
Cara-Cara Hasilkan Doh & Inti Karipap Sardin Rangup Resipi Turun Temurun Bonda.
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI