Ada yang panggil kuih bakar pandan, ada yang panggil bingka tepung. Tapi suka yang jenis kosong begini tidak letak bijan. Janji sedap dan menjadi kuih kesukaan seisi keluarga. 

 

Kuih Bakar Pandan

Bahan-bahan:

2 cawan tepung gandum
2 biji telur
1 cawan gula (kurangkan kalau tak nak manis)
1 cawan air pandan
2 1/2 cawan santan
Sedikit garam

Cara memasak:

IKLAN

1.Campurkan semua bahan dan kacau.

2.Nak bagi sebati , boleh blend kejap.

3.Kemudian bolehlah dimasukkan dalam loyang dan dibakar.

4.Bakar dalam oven suhu dengan suhu 200 selama 1 jam.Kalau nak kerak lebih, bakar la lama sikit.

IKLAN

Kredit : Zaizul MK

Nampak Sedap & Berlumut Cantik Je Agar-agar Pandan Santan Ni, Jom Cuba Buat

Karipap Daging Cheese, Hidangan Pelengkap Berbuka Puasa

IKLAN

Resipi Kuih Akok Sedap & Mudah Boleh Buat Untuk Berbuka Puasa