Aplikasi foodpanda Malaysia kini meraikan satu lagi kejayaan apabila genap 10 tahun beroperasi di pasaran seluruh negara pada 12 Ogos lalu.
Mengulas mengenai kejayaan ini, Pengarah Urusan foodpanda Malaysia, Sayantan Das berkata, dia berbangga dan berbesar dengan pencapaian platform digital ini.
“Kami berbangga untuk berkongsi bahawa kami adalah platform oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia dan amat berbesar hati dan bersyukur kerana dapat meraikan sambutan ulang tahun ke-10 ini.
“Pencapaian yang luar biasa ini pastinya tidak dapat dikecapi tanpa sokongan yang tidak berbelah bahagi daripada para pelanggan, rakan penghantaran dan vendor,” katanya.
Foodpanda Malaysia menganjurkan karnival panda paradise bermula dari Jumaat, 12 hingga Ahad, 14 Ogos lalu, di tempat letak kereta terbuka Sunway City, berhadapan Sunway Resort.
Selama tiga hari, pengunjung meneroka pelbagai jenis makanan yang sedap dan enak, berseronok bermain permainan atau bersantai bersama rakan-rakan dan juga ahli keluarga.
Di samping itu, para pengunjung juga boleh memenangi pelbagai hadiah menarik seperti iPad Air, Samsung Soundbar dan baucer pandamart bernilai RM500 dan banyak lagi cabaran Count The Items dan mencari harta karun.
Terdapat juga hidangan daripada vendor-vendor seperti seperti aiskrim Wall, ZUS Coffee, Wowffle, Pastryville, Soul Brew, Texas Chicken, Pizza Hut, Chatime, US Pizza, J Co Donuts, Boat Noodles dan banyak lagi. Selain itu Bank RHB, ETIQA dan Sunway Pyramid adalah antara rakan kongsi yang turut serta.
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI
Menu Pilihan Untuk Yang Dah Malas Makan Nasi Waktu Sahur
S Great Grain bekalkan nutrisi berkhasiat untuk tubuh
S Great Grain satu lagi produk yang patut anda ambil kerana khasiatnya ternyata hebat. Mengandungi 18 jenis bijirin dan 5 jenis bahan istimewa makanan sunnah. Jadi ia sesuai diminum oleh semua golongan umur termasuk kanak-kanak dan juga ibu mengandung. Boleh diamalkan pada bila-bila masa termasuk termasuk waktu bersahur kerana ia sangat bagus untuk bekalkan tenaga.
Antara bijirin yang terkandung dalam Surya S Great Grain ialah Red rice, red bean, mung bean, green bean, job’s tear, lotus seeds, flaxseed, brown rice, corn, soya bean, wheat, millet, black sesame, walnut, apricot kernel, black bean, chia seed, glutinous rice, pomegranate extract, olive extract, black seed extract, honey extract, fig extract
Selain diminum, Surya S Great Grain ni boleh juga dibancuh untuk dijadikan kek atau dessert. Produk ini boleh didapati di semua cawangan Watsons seluruh Malaysia. Harga sepaket pula cuma RM39.90 dan terdapat 15 sachet di dalamnya. Surya S Great Grain ni diyakini HALAL dan pengilangan mendapat status GMP, HACCP & MESTI.
Edisi Terhad Roti Kurma & Susu, Enak Dimakan Ketika Sahur
Dah hujung Ramadan ni, kita mula malas nak makan nasi atau makanan berat lain, Kalau mahu cari yang makanan yang sedap dan mengenyangkan elok kita dapatkan roti kurma & Susu yang semestinya sihat lagi mengenyangkan dari Massimo. Jangan ketinggalan untuk merasai sendiri roti sandwich baharu kami – Kurma & Milk Loaf!
Kurma & Milk Loaf yang lembut ini memiliki kelazatan tersendiri dan boleh juga dipadankan dengan jem kegemaran anda, sekali gus ia pasti akan memuaskan hati dan mengekalkan tenaga anda sepanjang hari!
Hanya tersedia untuk masa yang terhad sahaja! Cepat, dapatkannya di mana-mana kedai serbaneka atau pasar raya berhampiran anda sekarang.
Makin Mudah Nikmati Laksa, MAGGI Perkenal Produk Baharu Penuhi Citarasa Rakyat Malaysia
Laksa merupakan sajian warisan yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. mempunyai aroma aroma nostalgia dengan rasa dan tekstur yang kaya, Laksa menjadi ikon tradisi masakan di Malaysia.
Untuk meneruskan rasa cinta dan teruja rakyat Malaysia terhadap Laksa, MAGGI® memberi penghormatan kepada warisan hidangan klasik Malaysia ini kerana ia memperkenalkan MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan yang serba baharu dengan rasa asli dan aroma yang tersendiri.
Pada acara pelancaran yang dipentaskan di rumah agam bertema vintaj, The Agam di Kuala Lumpur, Encik Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé (Malaysia) Berhad berkata “Sebagai jenama yang mempunyai sejarah lebih 50 tahun dan ruang yang bermakna di hati Rakyat Malaysia, MAGGI® terus berbangga meraikan warisan kami dalam semua tawaran kami. Hari ini, kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada sambutan hidangan Laksa Malaysia yang meriah sambil mempersembahkan inovasi produk terbaharu kami yang memberi penghormatan kepada warisan masakan negara kita yang pelbagai dan tersendiri: MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan serba baharu kami.”
Hadir pada majlis pelancaran itu ialah dua personaliti makanan terkenal Malaysia – Chef Selebriti, Anis Nabilah dan Profesor Dr. Shahrim Karim, Profesor Makanan dan Budaya Warisan Malaysia di Fakulti Sains dan Teknologi Makanan di Universiti Putra Malaysia (UPM) – yang mempamerkan seni kulinari dan kepakaran mereka dalam menyediakan hidangan Laksa yang lazat sambil berkongsi sejarah dan evolusinya yang kaya.
Menelusuri asal usulnya, Laksa ialah hidangan yang berakar umbi dalam komuniti Peranakan, diilhamkan oleh warisan budaya Cina, Malaysia dan Indonesia di Asia Tenggara. Profesor Dr. Shahrim Karim berkongsi bahawa Laksa benar-benar hidangan ikonik Malaysia yang melangkaui budaya dan wilayah – berkembang menjadi pelbagai variasi yang kita ketahui dan nikmati hari ini – daripada Laksa Kari yang paling biasa kepada tawaran yang lebih inovatif seperti Assam Laksa, Sarawak Laksa, Nyonya Laksa and the Johor Laksa. “Jiwa Laksa terletak pada perisanya yang bersemangat dan aromatik. Laksa yang baik adalah mengenai tindakan mengimbangi antara pelbagai ramuan dengan pengadukan berterusan ke arah peringkat ‘pecah minyak’, yang penting untuk rasa Laksa yang sempurna yang memuncak kepada keenakan masakan yang sebenar,” tambahnya.
Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengguna sedang mencari cara baharu untuk menikmati hidangan popular ini bersama keluarga dan rakan-rakan, dengan peningkatan trend penyediaan Laksa dengan cara “Goreng”. Mengambil inspirasi daripada trend ini, MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan serba baharu adalah sentuhan kreatif kepada tradisi Laksa Malaysia.
Cik Ivy Tan, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI®, Nestlé (Malaysia) Berhad menjelaskan, “Sebagai jenama isi rumah yang dipercayai di Malaysia, MAGGI® berhasrat untuk menyampaikan penawaran produk yang merangkumi citarasa Malaysia sebenar. Terima kasih kepada dedikasi berterusan dan kepakaran masakan Chef MAGGI® kami, kami telah memberikan sentuhan moden kepada Laksa semasa kami memperkenalkan inovasi terbaru MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan kami. Sesungguhnya, rahsia membuat Laksa yang baik terletak pada asasnya. Oleh itu, ciptaan baharu kami direka dengan teliti dengan adunan bahan-bahan aromatik utama, bunga kantan, daun kesum, lengkuas, bersama bahan-bahan segar: bawang besar, daun limau purut, serai, bawang putih dan halia, masak perlahan-lahan hingga ‘pecah minyak. ‘ untuk menyampaikan rasa tersendiri hidangan ikonik Laksa sambil mengekalkan resipi aslinya. Kami menerima hidangan warisan ini, dengan membolehkan anda menikmati Laksa Goreng yang lazat – pada bila-bila masa, di mana sahaja!”
Selaras dengan janji jenama kami untuk membantu rakyat Malaysia Memasak Perbezaan, MAGGI® terus memberikan pilihan makanan berkualiti tinggi untuk pengguna yang mencari hidangan yang mudah disediakan dan sedap. Mi MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan dibuat dengan 100% gandum Australia, yang merupakan sumber protein dan karbohidrat yang baik. Daripada mendapatkan bahan-bahan berkualiti tinggi kepada kawalan kualiti yang ketat, adalah komitmen MAGGI® untuk memberikan yang terbaik daripada dapurnya kepada pengguna.
Untuk maklumat lanjut tentang MAGGI® Mi Goreng Laksa Warisan, layari https://www.maggi.my/en/maggi-happenings
Pencarian JAGOH RASA BABA’S kini bermula, RM10,000 Menanti Juara!
Buat julung kalinya Majalah RASA dan BABA’S sebagai penaja utama menganjurkan pertandingan memasak yang bakal mengangkat seorang lagi juara dalam dunia masakan tanahair.
Inilah masanya untuk serlahkan kreativiti anda dengan mencipta resipi berasaskan rempah dengan citarasa dan gaya masakan mengikut negeri asal anda. Olahan masakan yang kreatif, resipi lain daripada biasa serta rasa yang sangat wow, menjadi cara terbaik untuk meraikan kepelbagaian cara masak dari amatur hingga ke pakar.
Biarpun perjalanan untuk menjadi juara, bakal melalui beberapa peringkat pemilihan, namun syarat penyertaan pertandingan ini ternyata amat mudah.
Bagi peringkat awal, peserta hanya perlu menghantar gambar masakan berserta resipi penuh secara atas talian iaitu melalui laman web majalah Rasa.
Peserta perlu memasak apa sahaja menu menggunakan Rempah Kari BABA’s dengan kreatif. Nah, selepas itu, ambil gambar masakan dan terus hantar kepada kami! Opss…pastikan gambar jelas dan menarik tau.
Pertandingan ini terbuka kepada seluruh warga Malaysia dari pelbagai peringkat usia dan latar belakang. Berkerjaya atau tidak, suri rumah, atau masih belajar, anda layak untuk menyertai pertandingan ini. Siapa tahu anda mungkin bakal dinobatkan sebagai JAGOH RASA BABA’S.
Hadiah yang bakal menanti pemenang? Sangat lumayan ye.
Tempat Pertama: RM10,000
Tempat Kedua: RM5,000
Tempat Ketiga: RM3,000
Tempat Keempat: RM1,000
Saguhati: RM500 x 8peserta
Kami juga akan berada di empat lokasi utama untuk bertemu anda bagi sesi penjurian secara bersemuka pada tarikh yang telah ditetapkan. Jadi pastikan anda menghantar penyertaan melalui borang yang telah disediakan di laman web www.rasa.my/babas/
21/ 5/2022
MYDIN BUKIT MERTAJAM, PULAU PINANG
28/5/2022
MYDIN TUNJONG, KOTA BHARU
4/6/2022
MYDIN MUTIARA RINI, JOHOR BAHRU
11/6/2022
MYDIN SUBANG JAYA, SELANGOR
Jangan lupa okay temujanji anda bersama JAGOH RASA BABA’S. Untuk maklumat lanjut, boleh layari di di laman web www.rasa.my/babas/