
Ada yang menyukai putu lompang? Kalau ada kelapa parut lagi sedap. Letak garam sikit dekat kelapa parut memang berulang kali makan.
PUTU LOMPANG
Bahan-bahan:
*2 cawan tepung beras
*8 sudu air
Gula merah/melaka (dihancurkan)
Acuan lompang
1.Bahan bertanda*gaulkan sebati sehingga jadi berpasir kemudian ayak untuk dapatkan tekstur lagi halus.
2.Kemudian ambil acuan bolehlah masukkan tepung sedikit diikuti dengan gula merah dan masukkan tepung semula sehingga penuh acuan, ulang langkah yang sama sampai selesai.
3.Bolehlah dikukus selama 15 minit, semasa kukus tutup dengan kain untuk elakkan wap jatuh.
Kredit: Nor Haida Nor Azida
Resipi Step By Step Buat Sardin Roll Yang Sedap & Gerenti Menjadi
Cucur Roti Sandwic Viral Buat Anak Berebut Makan. Garing Di Luar Lembut Di Dalam
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI