Ramai yang beli biskut roti gula ni walhal nak buat punyalah senang. Kalau ada roti putih yang tak habis nak makan atau hampir tamat tempoh boleh gunakan untuk buat biskut roti gula ini. Caranya cuma empat langkah saja.

Cara buat roti gula rangup

Tak Perlu Beli, Buat Sendiri Biskut Roti Gula. Caranya Senang Sangat

 

1. Potong roti keping putih (boleh guna apa-apa jenama) kepada empat bahagian.

 

2. Sapu mentega, nak guna margerin pun boleh terpulang ikut citarasa.

IKLAN

3. Tabur sedikit gula pasir atas roti yang disapu mentega tadi.

Tak Perlu Beli, Buat Sendiri Biskut Roti Gula. Caranya Senang Sangat

 

IKLAN

4. Kemudian boleh bakar. Yang ini bakar guna air fryer, set time 5 minit dulu, suhu 180 darjah. Kalau belum garing tambah lagi masa. Kena agak-agak, tengok pada warna roti ini nanti. Nak bakar guna oven pun boleh.

Siap! Dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Roti gula ni dah sejuk pun tetap rangup.

Tak Perlu Beli, Buat Sendiri Biskut Roti Gula. Caranya Senang Sangat

IKLAN

 

Tak Perlu Beli, Buat Sendiri Biskut Roti Gula. Caranya Senang Sangat

Selamat mencuba

Sumber: Jauharatuddini Taib

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI