Hari ni jom kita memenuhkan balang kuih sempena dah boleh rentas negeri. Buat banyak-banyak boleh hadiahkan kepada ibu bapa dan sanak saudara yang dah lama dirindui. Swiss Tart Almond Nutella dengan rasanya yang rangup ditambah dengan kacang badam dan Nutella memang jadi kesukaan ramai.


Swiss Tart Almond Nutella
Bahan-bahan:
2 ketul buttercup pure
140 gram gula aising-BELI ONLINE DI SINI
1 sudu esen vanila-BELI ONLINE DI SINI
3 cawan tepung jagung(ayak)-BELI ONLINE DI SINI
3 cawan tepung gandum cap ros(ayak)
1/2 cawan coklat rice(hiasannya)
Nutella
Kacang badam

Cara membuat:
1.Satukan buttercup bersama gula aising dan esen vanila. Gaul sebati guna senduk kayu.
2.Masukkan sedikit demi sedikit tepung jagung dan tepung gandum.Gaul sebati.
3.Selepas itu masukkan coklat rice ke dalam adunan dan gaul seketika.
4.Kemudian bolehlah masukkan adunan ke dalam piping beg yang telah diletakkan acuan. Picit ikut kreativiti masing-masing dan letakkan coklat nutella di tengah-tengah bersama kacang badam.
5. Bakar dalam suhu 150 darjah selama 25 minit mengikut oven masing-masing. Sebelum masukkan adunan, panaskan oven terlebih dahulu selama 10 minit.
Selamat mencuba


Kredit: Mia Zareef Afiq

IKLAN

Nestum Crunchy Cookies, Tak Rugi Buat Banyak Anak Anak Pun Suka

Buat Peach Buttercake Tanpa Serbuk Penaik, Tetap Menjadi!

IKLAN

Buat Kek Guna Resipi Dari Buku BM Darjah 2. Sedap & Memang Menjadi

IKLAN