Makan hidangan waktu bersahur sering menjadi masalah buat kita. Maklumlah waktu dinihari begitu, sedang mata masih mengantuk, untuk makan sesuap nasi pun amat payah rasaya. Apa lagi kalau dihidangkan bersama lauk pauk yang berat dan pedas. Mengapa tidak digantikan sahaja hidangan nasi ini dengan oat kerana ia lebih mudah disediakan enak dan mengandungi banyak khasiat. Pun begitu masih ramai yang masih tidak serasi dengan hanya memakan oat sahaja di waktu sahur.

Quaker Oat menawarkan kebaikan bijiran penuh, berserat tinggi, sumber zat protin dan zat besi, serta mengandungi beta glukan yang membantu mengurangkan kolesterol.

Istimewa sempena Ramadan ini Quaker Oat membawakan kepada anda QUAKER OAT SAHUR (Quaker Instant dan Quick Cook) pastinya sangat sesuai untuk hidangan waktu bersahur. Mudah disediakan dan pasti mengenyangkan.

Kalau keluarga kita mahukan hidangan yang lebih bervariasi boleh sahaja kita pelbagaikan hidangan ini dengan mencipta beberapa resipi mudah yang menjadi kegemaran keluarga. Gantikan bahan utamanya dengan Quaker Oat. Banyak resipi enak dan mudah seperti bubur ayam Quaker Oat, lempeng Quaker Oat, atau dibuat lempeng dan dimasak dengan lauk dan sayur kegemaran. Boleh juga dicampurkan dengan buah-buahan dan kurma.

Jika mahu sedikit pedas,tidak salah rasanya jika kita makan bersama sambal pilihan sendiri. Lihatlah dari semudah mencurahkan air panas ke dalam oat pilihan hinggalah dimakan dengan lauk kegemaran, kita akan tetap dibekalkan dengan nutrisi yang berganda.

IKLAN

Sebagai Jenama Oat Nombor 1 Dunia, Quaker Oat terus komited membekalkan nutrisi kepada seisi keluarga dengan kebaikan oat sejak 1877. Janji yang tidak berbelah bahagi selama 140 tahun untuk menghidangkan oat dengan cara hidangan yang lazat kepada khalayak ramai telah menobatkan jenama ini sebagai pakar utama dan peneraju oat yang tidak boleh dipertikaikan.

Produk Quaker boleh didapati dalam pelbagai variasi, dari Quaker Instant Oatmeal, Quick Cook Oatmealdan Multigrain Cereal, kepada Quaker 3in1, Flavoured Instant Oatmeal, Oats Cookies, Chewy Bars dan bijirin sarapan pagi, ia menepati kehendak semua orang dan senang dimasukkan ke dalam diet harian. Bagi mereka yang amat menyukai nasi, terdapat juga Quaker Oats for Rice sebagai pengganti yang mudah dan bernutrisi.

IKLAN

Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.facebook.com/QuakerMalaysia atau www.quaker.com.my.

Resipi Oat:

IKLAN

Rasa Kenyang Dan Perut Lebih Selesa Bersahur Dengan Quaker Oat

Rasa Kenyang Dan Perut Lebih Selesa Bersahur Dengan Quaker Oat

Rasa Kenyang Dan Perut Lebih Selesa Bersahur Dengan Quaker Oat

Rasa Kenyang Dan Perut Lebih Selesa Bersahur Dengan Quaker Oat

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI