Ramadan bakal meninggalkan kita dan Syawal menjelma tiba. Biarpun rantaian wabak Covid-19 masih belum berakhir, Aidilfitri tetap diraikan bersama keluarga tersayang mengikut peraturan kerajaan dalam tempoh PKPB Ini. Pastinya mood raya semakin terasa apatah lagi pada waktu ini pelbagai persiapan dilakukan dan sekaligus menaikkan keterujaan untuk berhari raya.

Bila sebut tentang Hari Raya, soal makan memang jadi keutamaan. Inilah masanya untuk menikmati pelbagai juadah istimewa yang selalunya tidak dijual pada hari biasa dan sekiranya ada pun feel berbeza ketika menjamahnya.

Seakan tidak lengkap tanpa rendang di atas meja. Aroma hasil daripada campuran bahan-bahan seperti lengkuas, daun limau purut, daun kunyit serta serai sudah cukup memberi aura bahawa Aidilfitri sudah tiba.

Di ketika membuat persediaan hari raya inilah kita memerlukan peralatan dapur yang praktikal untuk membantu mempercepatkan kerja di dapur. Memang tepat masanya bila Philips, mengeluarkan produk hebat All-In-One Cooker dan Airfryer XXL untuk keperluan pengguna. Jimat masa dan tenaga dalam membuat persediaan raya nanti. Sebut saja apa menu yang diinginkan, kedua peralatan ini mampu memenuhi permintaan.

Semuanya di hujung jari . Tekan-tekan dah siap satu menu. Kita boleh setkan untuk memasak macam-macam masakan secara automatik sahaja. Bukan hanya satu menu boleh siap dalam sehari malah lebih dari satu. Memang tidak memenatkan langsung. Pelbagai hidangan raya boleh buat antaranya lontong, sup tulang, rendang malahan kek juga boleh disediakan. Memang pelbagai guna dan juga pelbagai fungsi. Jadi selepas ini tidak ada alasan untuk tidak pandai memasak dengan adanya All-In-One Cooker .

Rendang daging yang dimasak menggunakan All-In-One Cooker lebih mudah disediakan dengan fungsi pressure cooker hanya mengambil masa 30 minit. Daging jadi lembut dan teksturnya sungguh enak. Kalau yang pertama kali buat kek pun pasti menjadi. Jadi nak masak kek guna All-In-One Cooker kita pilih icon bake untuk tempoh 55 minit sahaja akan siap masak.

Tak perlu risau untuk alih-alihkan kek tersebut kerana All-In-One Cooker akan masak dengan sekata dalam tempoh yang ditetapkan. Selepas itu boleh buka untuk melihat hasilnya memang cukup mengagumkan. Tekstur kek cukup lembut dan masak dengan sekata. Tidak ada bahagian hangus atau bahagian yang tidak masak. Memang best, mudah dan cepat rupanya masak kek guna All-In-One Cooker ini.

Selain All-In-One Cooker,  Airfryer XXL sangat-sangat berguna dan ia pembantu terbaik kita. Resipi dan masakan pun kita boleh pelbagaikan. Ayam Panggang Rose menggunakan Airfryer XXL. Masak Ayam Panggang Rose sekejap hanya dalam masa 12 minit. Tidak perlu memenatkan diri menunggu lama untuk menyiapkan hidangan. Memang berbaloi memilikinya. Boleh buat untuk menu raya nanti.

Begitu juga bila memasak ikan dan ayam memang mudah. Tidak perlu menggunakan minyak dan tidak perlu  terbalikkan ikan atau ayam kerana Airfryer XXL berfungsi menggoreng bahagian atas dan bawah. Ia juga mempunyai timer untuk set masa yang diperlukan. Ini menjadikan makanan dimasak rata dan sempurna. Bagus untuk  menyediakan makanan sihat dan kurang minyak. Kalau suka makan piza, hanya masak 5 minit dengan suhu 190 darjah, dah siap untuk dihidang.

KOL kongsi resipi Ramadan Dan Hari Raya

IKLAN

Istimewa sempena Ramadan dan Hari Raya, Philips membawakan tiga KOL, dapoq_pdot, arianna.kitchen dan ashhryyyyy  berkongsi video masakan istimewa dan praktikal untuk dicuba. Memang mengundang rasa dan  terliur dibuatnya. Buat yang ketandusan idea nak memasak hidangan apa untuk Hari Raya nanti boleh cuba menu berikut. Mudah buat dan gerenti sedap.

 

RENDANG DAGING 

https://www.rasa.my/video/rendang-daging-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

AYAM PANGGANG ROSE 

IKLAN

https://rasa.my/video/ayam-rose-panggang-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

PIZZA SOSEJ CHEESE 

https://www.rasa.my/video/piza-sosej-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

BURNT CHEESECAKE 

https://www.rasa.my/video/burnt-cheesecake-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

IKLAN

KEK BUTTER 

https://www.rasa.my/video/kek-butter-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

SUP GEARBOX ALA MAMAK 

https://www.rasa.my/video/sup-gearbox-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

KARI AYAM UTARA STYLE 

https://www.rasa.my/video/kari-ayam-utara-rasa-masak-challenge-7-hari-bersama-philips/

Sungguh menyelerakan. Boleh hidang menu istimewa ini buat sekeluarga di Hari Raya nanti. Nak lebih jelas, boleh follow @majalahrasa di facebook, instagram dan youtube Majalah Rasa untuk lihat secara dekat menu yang disiapkan oleh mereka.

Segalanya mudah,cepat dan tidak perlu renyah dengan menggunakan All-In-One Cooker dan Airfryer XXL. Jadi tidak rugi membelinya. Boleh terus membeli di atas talian dengan melayari  https://www.lazada.com.my/shop/philips-official-store/ dan https://shopee.com.my/philips.my