Suka dengan biskut tart ni tapi nak mengentelnya ambil masa juga. Boleh guna cara mudah ini dengan membeli acuan plastik ni di kedai bakeri. Jadi kerja menggentel dapat dipendekkan masa. Cuma perlu frozen sebelum dikeluarkan dari acuan. Lebih mudahkan.

Bahan-bahan:
250 gm buttercup
30 gm gula aising
20 gm minyak sapi
Sebiji kuning telur
1 sudu kecil vanilla
Gaul semua bahan.
Tambahkan bahan kering
30 gm susu tepung
30 gm tepung jagung
30 gm tepung kastard
350 gm tepung gandum

Cara membuat:

1.Dah siap semua,gentel dan masukkan inti.

IKLAN

2.Tekan dalam acuan plastik,masukkan dalam peti sejuk (tempat beku) dalam 30 minit.
*๐—”๐—ฐ๐˜‚๐—ฎ๐—ป ๐—ป๐—ถ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—ฏ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐—ฏ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐˜†๐—ฒ,๐—ธ๐—ถ๐˜๐—ฎ ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฎ ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ธ๐—ถ๐˜‚๐—ฏ saja.

3.Dah keras bolehlah keluarkan ,susun dalam dulang pembakar,sapukan kuning telur.

IKLAN

4.Bakar 170ยฐC,selama 20 minit.

Kredit: Siti Aminah Nain

11 Manisan & Kudapan Yang Selalu Ada Masa Deepavali.

IKLAN

Cara Buat Snek Omapodi Sedap. Wajib Ada Bila Sambut Deepavali.

Muruku Kacang Peas, Snek Istimewa Sempena Deepavali