Buat penggemar menu “chicken chop” pasti tahu menilai mana satu yang benar-benar sedap dan memenuhi citarasa. Kunjungan ke Kafe Chep’s Chicken Chop pasti tidak menghampakan. Kafe ini diberi nama ‘chep’ yang memberi maksud chef atau tukang masak.

Kafe yang terletak di pinggir bandar, iaitu di Plaza Jelutong, Bukit Jelutong ini menghidangkan makanan Barat dan Eropah mengikut cita rasa semasa.

Menurut pemiliknya Zainuddin Abu Hassan yang merupakan seorang “chef” dengan pengalaman di hotel dan mengendalikan dapur selama 25 tahun pastinya tahu apa yang terbaik buat pelanggannya.


Kafe yang diusahakan bersama isteri ini memulakan operasi sejak bulan Ogos 2020. “ Saya ingin berkongsi pengalaman sebagai Executive Chèf lebih dua dekad dengan menyajikan makanan ala Hotel dan sesuai dengan harga mampu milik.Walaupun dibuka ketika waktu pandemik, ia satu cabaran buat saya dan keluarga, tapi saya tetap menyahut cabaran sebab dengan keyakinan yang ada dan pengalaman saya mampu buat yang terbaik dan memberi kepuasan kepada pelanggan yang datang bila mereka menikmati makanan yang disajikan,”ceritanya.


Pelbagai menu pilihan buat pelanggan
Memasuki ruang makan kafe ini ternyata memberi keselesaan untuk menjamu selera. Lebih 30 menu boleh dipesan oleh pelanggan mengikut cita rasa masing-masing.

Antara menu signature wajib cuba ialah Chicken Chop with Cheesy Cheese, Chicken Chop Salted Eggs, Meatballs (MeatBasher), Charcoal Chicken Chop Burger & Atlantic Salmon/ Salmon Aglio Olio with Mozzarella Cheese

IKLAN

IKLAN

Chicken Chop Salted Eggs memberi kepuasan sebenar buat penggemar telur masin. Potongan kepingan daging ayam dilapisi sos perasa telur masin. Salmon Panggang Atlantik’ dimasak sempurna juga dihias dengan salad dan sos enak, cukup rasa dan berbaloi menikmatinya. Selain itu kafe ini turut menyajikan Beef Steak, Sandwiches & Chep’s Caesar Salads.

Akui Chef Zainuddin sewaktu pandemik Covid-19 ini jualan kurang memberangsangkan namun media sosial seperti facebook , instagram , Telegram, Twitter banyak membantu bagi mempromosi menu yang ada di kafe ini. Buat yang ingin memesan makanan di waktu pandemik ini boleh saja lihat maklumat di bawah.

Alamat: Block C30/G, Persiaran Gerbang Utama, Plaza Jelutong, Bukit Jelutong 40150 Shah Alam
Instagram: @Chep’sChickenchop
Fb: Chep’s Chicken Chop
Waktu Operasi: 11am-3pm and 6pm-10pm setiap hari (tutup pada hari Isnin)
Penghantaran: https://chepschickenchop.beepit.com/

IKLAN

INGIN MEMBELI KUALI NON STICK , BOLEH LIHAT DI SINI.

Cara Masak Ayam Varuval Paling Mudah & Sedap

Resipi Chicken Mushroom Pie Mudah Dan Sedap.Memang Laku Keras

Cara Buat Cheese Tart Buncit. Puas Makan & Boleh Buat Jualan