Private Dining Room 1

Selepas 22 tahun beroperasi dengan jayanya, Utara Coffee House di restoran di Hotel Armada bertukar dekorasinya dengan stail moden dan dikenali dengan nama ‘UTARA’. Bagi mempekenalkan wajah baru bagi di restoran ini, jemputan antaranya media dipelawa datang bagi menyaksikan dan merasai pengalaman makan di sini baru-baru ini.

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru
Utara Entrance 

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru
Utara Entrance 

Melangkah masuk ke ruang restoran Utara di Hotel Armada Petaling Jaya ini sungguh teruja dengan susun atur dan gaya hiasan moden yang ditampilkan. Ruang yang luas dapat memuatkan lebih kurang 200 orang tetamu untuk menikmati hidangan secara bufet. Bagi memenuhi kapasiti ruang bagi restoran , proses renovasi berjaya memberi ruang yang sempurna buat tetamu untuk menikmati hidangan. Kewujudan cermin yang luas memberi pandangan yang luas secara langsung dapat menikmati cahaya semualajadi dari luar.

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru
Private Dining Room 

IKLAN

Elemen konkrit dan kayu mendominasi ruang restoran. Bagi menyempurnakan gaya restoran, penggunaan Rose gold/brass dan kaunter marmar. Konsep terbuka di Utara memudahkan komunikasi antara staf dan tetamu.

Projek renovasi ini diketuai oleh Elizabeth Yap dari firma hiasan dalaman StudioN3m yang menampilkan dua bahagian baru pada restoran iaitu dapur terbuka di belakang restoran juga open café-bar di hadapan. Dengan konsep terbuka yang dicetuskan, tetamu berpeluang melihat bagaimana makanan disediakan.

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru
Open Kitchen 

IKLAN

Menurut Elizabeth apa yang diilhamkan di Utara bersifat timeless; di mana stail yang diterapkan elegan yang dapat disesuaikan untuk ruang dalaman hotel. Semestinya ia ringkas dan mudah diselenggara.

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru

IKLAN

Restoran Utara Hotel Armada Kini Berwajah Baru

Walaupun Utara menerimakan pembaharuan rekaan dalaman, namun ia tidak menjejaskan rasa makanan yang dihidangkan. Menu signature tetap ada seperti biasa antaranya Nasi Lemak Utara, Roti Durian, Kari Kepala Ikan, Daging Masak Assam Pedas, Siput Sedut Masak Cili Padi dan Ketam Masak Berlada.

Bagi melengkapi menu sedia ada , Utara juga menambah menu baru iaitu Vegan. Set menu istimewa Vegan boleh ditempah tiga hari lebih awal. Bufet tengahari, High-Tea dan makan malam juga menampilkan sudut Vegan istimewa.

Restoran Utara dibuka dari 6.30am hingga 12am. Rasai pengalaman makan di sini dalam suasana serba moden.

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI