Hari Raya Aidilfitri bakal tiba. Tentunya para ibu antara individu yang paling sibuk membuat persiapan terutamanya bila berkaitan dengan juadah raya. Para ibulah yang paling sibuk dalam merancang juadah apa yang bakal dimasak dan dihidangkan kepada para tetamu yang datang menziarah.

Selain makanan, minuman juga antara hidangan yang sering menjadi tumpuan ramai. Maklumlah bila cuaca panas, tentunya minuman dahulu yang akan dicari oleh tetamu. Sekiranya anda sedang mencari resipi minuman yang lain daripada minuman yang biasa untuk dihidangkan, jangan lupa masukkan Air Nanas Laici Sparkling di dalam list anda! Dengan menggunakan air mineral Spritzer Sparkling, air ini sangat sedap dan menyegarkan! Memang patut anda cuba pada musim Raya ini.

IKLAN
Air Spritzer Sparkling merupakan air mineral semulajadi berkarbonat dari Spritzer yang mengandungi 0 gula dan semestinya 0 kalori. Kalau tiba-tiba tekak rasa teringin nak minum air manis dan bergas, bolehlah jadikan Spritzer Sparkling ni sebagai pilihan. Ramai yang ragu-ragu untuk menikmati minuman berkarbonat kerana bimbang dengan kandungan gula yang tinggi tetapi berbeza dengan Spritzer Sparkling. Air ini adalah pilihan yang lebih sihat kerana ia tidak mengandungi gula. Malah, anda akan rasa lebih fresh lepas minum. 
Jadi, tak perlu susah-susah lagi Raya nanti. Buat je air Nanas Laici Sparkling menggunakan air mineral Spritzer Sparkling. Sekejap je dah siap. Memang cepat dan mudah. Jom kita lihat bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat air Nanas Laici Sparkling ni.

AIR NANAS LAICI SPARKLING

IKLAN
BAHAN-BAHAN:
  • ½ cawan air mineral Spritzer Sparkling
  • 2-3 biji laici
  • ½ tin nanas
  • 1/3 cawan sirap laici
  • Daun pudina | hiasan
CARA MEMBUAT:
1. Tuangkan kiub nanas dan sirap laici ke dalam mesin pengisar. Kisarkan.
2. Kemudian, tuang nanas kisar tadi ke dalam cawan berisi sedikit ais.
3. Tambahkan lagi ais serta buah laici ke dalam cawan.
4. Tuangkan Spritzer Sparkling ke dalam air nanas laici tadi.
5. Hiaskan dengan daun pudina.
6. Sedia untuk dihidangkan.

 

IKLAN
Tonton juga video Pencuri Hati Aidilfitri nyanyian Ayda Jebat dengan penampilan khas Merqeen di sini: