Untitled design - 2021-04-05T111031.472

Ada yang teringin nak makan macaroon? Kadang beli ada yang terlampau manis dan keras. Jadi nak puaskan hati boleh jer buat sendiri. Macaroon yang kita nak buat berinti cheese.

Macaroon Cheese Homemade, Isi Padat Dan Puas Makan

Bahan-bahan:
2 biji putih telur
50g gula kastor
Mix hingga soft peak,kemudian masuk
2 titis warna red velvet
Adun hingga medium peak,,ketepikan dulu
Campur dan ayak bahan di bawah
117g gula aising
½ sudu besar serbuk koko
70g serbuk badam

Macaroon Cheese Homemade, Isi Padat Dan Puas Makan

IKLAN

1.Masuk sikit-sikit dalam adunan putih telur .kaup balik hingga nampak licin dan sebati
2.Ambik piping beg
3.Tekan atas acuan.
4.Bakar dalam oven 135 darjah dalam 20 minit.

Macaroon Cheese Homemade, Isi Padat Dan Puas Makan

Untuk inti:
200g cream cheeese
2 sudu besar susu pekat
¾ cawan whipping cream
1/2 cawan gula aising

IKLAN

Cara membuat:
1.Adun semua bahan hingga sebati.
2.Masuk dalam piping beg.
3.Keluarkan biskut dari acuan.
4.Pipe je inti.
5.Sejukkan sekejap kemudian boleh dihidang.
Kredit: Iedaa Jahaya

Semperit Susu 3 Bahan Rangup Dan Memang Ketagih Nak Makan

IKLAN

Resipi Cornflakes Crunchy Chocolate Chips Rangup Memang Tak Cukup Satu

Mudahnya Nak Buat Cheese Cake, Hanya Guna 3 Bahan Ini. Sesuai Untuk ‘Beginner’

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI