Ads

Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

Kuih rotan biasanya bulat-bulat kecil. Tetapi penat juga nak mengentelnya, adunan pun lambat habis. Cuba buat saiz seperti yang dikongsikan Noma Ismail. Tu dia besar gedabak..hehehe

KUIH ROTAN


Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

Ads

BAHAN-BAHAN :

Ads
  • 500gm tepung pulut
  • 1 sudu besar tepung beras
  • 1 biji telor
  • 1 cawan santan
  • Gula
  • Garam
  • Sedikit air kapur

CARA MEMASAK :
1. Satukan tepung pulut dan tepung gandum.
2. Masukkan telor, dula dan garam.
3. Masukkan santan sikit demi sedikit.
4. Masukkan air kapur.. gaul sehingga jadiadunan, kalau keras campur sedikit air.
5. Boleh lah gentel dan gelek atas bijan.

Ads
Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

6. Panaskan kuali, perlahankan api dan goreng api slow.

Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

Kredit FB : Noma Ismail

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi. Download sekarang!

KLIK DI SEENI
Ads

Menu Lain

Mi Gulung Sedap & Padu. Resipi Mudah Buat Keluarga Tak Jemu

Resipi Mi Gulung sedap dan mudah dengan kuah berperisa yang padu, sesuai untuk menu makan malam seisi keluarga dan tak jemu dimakan.