Sejak 1960 karipap empat segi ini telah dijual dan menemui pelanggan setianya. Kini karipap empat segi yang dianggap lejen ini diteruskan legasinya untuk kekal memenuhi permintaan pelanggan.

Ashikin Kadir adalah generasi kedua yang memastikan pelanggan dapat terus menikmati karipap empat segi sebagaimana yang diusahakan oleh ibunya dahulu. Disebabkan karipap yang lain daripada yang lain ini, dia sangat berbangga dengan jenama Karipap Klasik Rembau.

Istimewanya, karipap itu dapat dinikmati panas-panas kerana digoreng digerainya sebelum dijual. Inilah yang menarik perhatian pelanggan kerana karipap digoreng panas sebelum dinikmati.

"Karipap Klasik Rembau yang asli hanya dijual di gerai saya, lokasinya di hadapan Fresco, Rembau. Tiada di tempat lain. Jika inginkan karipap empat segi asli air tangan ibu saya, boleh dapatkan di sini," kata Ashikin.

ONE STOP CENTRE

Demi memenuhi selera pelanggan juga, Ashikin menegaskan bahawa bukan hanya karipap klasik yang ada di gerainya. Namun pelanggan boleh dapatkan pelbagai jenis kuih-muih tradisional misalnya seri muka, kuih talam, akok dan kole kacang.


.


.

Justeru dia mengibaratkan gerainya sebagai one stop centre untuk orang ramai dapatkan kuih-muih untuk minum petang.

JOM LAYAN GAMBAR


.

IKLAN

.


.


.


.

IKLAN

.


.


.


.

IKLAN

.

Selamat menjamu selera ya. Untung orang Rembau dapat makan karipap klasik!

Kredit gambar: Ashikin Kadir

Korang nak beli BLENDER baru tak? Jom klik sini untuk tengok BLENDER BARU. Nanti boleh kisar bawang nak masak daging masak hitam dengan blender. Yeeha!

Nak dapatkan peralatan memasak yang baru? Semuanya menarik, jom klik link ni untuk cuci mata. Mana tahu ada yang berkenan kan? Klik sini (saya nak beli periuk baru la)

NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
https://rasa.my/resipi-oreo-cheesecake-yang-mantap/
https://rasa.my/lelaki-ini-olah-roti-jadi-biskut-kering-bergula-kreatif-sungguh/

Jom tengok video ni
https://www.youtube.com/watch?v=8z9E4CUDm5Q&list=PLeFxvDQwYge2Z4S3GiUhGD-X4hTKVMcL_&index=7