Mungkin ada yang masih belum sempat balik ke kampung di pantai timur, usah risau jom rasa menu Pantai Timur sedap belaka, setiap suapan menggamit memori. Terubat rindu nak makan kat Kelantan.

Nasi kerabu tradisi dengan kuah tumis pekat dan daging bahagian tenderlion di grill atas arang sebenar. Semuanya di Jeligho Molek. Takut nak dine-in, boleh saja tapau makan dengan yang tersayang.

Restoran ini diusahakan oleh pasangan suami isteri, Nurhasliza Mohammad Razani dan Mezee secara sepenuh masa. Kedua-dua tekad meletak jawatan di usia 33 tahun.

Jeligho Molek Hidang Menu Kelantan Dari Resipi Keluarga

Jeligho Molek bermula pada 1 April 2019, kami nekad letak jawatan (isteri guru, suami jurutera) dan bina impian buka restoran masakan Kelantan dari resepi keluarga.

Semua menu adalah masakan terkenal di negeri Kelantan seperti nasi kerabu tumis, nasi dagang, nasi berlauk dan nasi jeligho yang didatangkan dengan gulai ayam atau gulai udang diraja.

Aneka sarapan juga ada seperti roti canai, nasi lemak dan kuih-muih melayu. Seawal 5.30 pagi kami memasak, jam 8 pagi semua sarapan telah tersedia.

Nasi kerabu daging grill harimau menangis dan nasi jeligho daging grill dengan gulai udang diraja antara best seller di sini. Pada hujung minggu, nasi dagang ikan ayo menjadi rebutan pelanggan.

Nasi kerabu original Kelantan dihidang dengan kuah tumis pekat sambal kelapa ni paling digemari penduduk setia alam sebab rasanya yang lain dari yang lain. Semua bahan dibuat sendiri secara in-house tanpa campuran bahan segera

Ayam percik dibakar atas arang dan dicelup kuah putih yang lemak dan pekat.Rasa asli seperti yang dijual di Kelantan terutamanya di Bazar Ramadan di sana.

Harga RM13.90

Jeligho Molek Hidang Menu Kelantan Dari Resipi Keluarga

IKLAN

 Nasi Jeligho Daging Grill Gulai Udang Diraja

Nama nasi sempena nama kedai.Jeligho bermaksud sangat menyelerakan dalam dialek Kelantan. Nasi Jeligho adalah semua menu nasi putih dengan padanan pelbagai lauk dan gulai.

Paling laris, nasi jeligho lauk daging grill dan gulai udang diraja.Daging grill bahagian harimau menangis (tenderlion) diperap lebih 12 jam dan dibakar atas arang. Asam danok special resipi dari Danok, Thailand Dicicah dengan daging.Gulai udang diraja dari resipi kampung, memang tak ada dijual di mana-mana kedai Kelantan. lain..Udang yang digunakan adalah udang galah

Harga RM13.90

Jeligho Molek Hidang Menu Kelantan Dari Resipi Keluarga

Set Ngeteh

Set keropok lekor berbentuk popcorn, padat ikan dan sangat rangup.Dicicah dengan sos pencicah, direct dari Terengganu.Datang bersama tea beng latte, teh ais premium yang menjadi best seller juga di Jeligho Molek.

Harga set RM15

IKLAN

Jeligho Molek Hidang Menu Kelantan Dari Resipi Keluarga

Kami menyediakan perkhidmatan takeaways secara walk-in atau boleh ke 3 platform delivery kami di Food Panda, Grab Food dan Website www.jelighomolek.com.my. Kami juga telah buka untuk dine-in dengan sop yang telah ditetapkan

Lokasi perniagaan

31-GF, Jalan Setia Perdana BE U13/BE, Seria 88 Business Centre, Seksyen U13, 40170 Shah Alam, Selangor. (5 minit dari Setia City Mall)

Waze: Jeligho Molek

Jenis Makanan

Makanan Pantai Timur dengan signature nasi kerabu tumis dan nasi jeligho yang dihidang dengan gulai udang diraja.

 Waktu Operasi

IKLAN

Sabtu – Khamis

Cuti setiap Jumaat

8.00 pagi – 5.30 petang

Cara Order

  1. Dine-in
  2. Delivery melalui website www.jelighomolek.com.my atau melalui Food Panda dan Grab Food

Resipi Kulit Karipap Rangup, Sukatan Cawan & Sukatan Timbang

Resipi Mudah, Apam Solo Berintikan Kacang Merah Di Dalamnya

Resipi Puding Roti Pandan Layer. Sedap Rupanya Patutlah Viral!

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI