Jenama aiskrim terkenal, Magnum baru-baru ini memperkenalkan perisa terbaharunya Magnum Matcha Crumble. Aiskrim yang diinovasikan daripada gabungan harmoni berkonsepkan Timur dan Barat iaitu budaya Jepun yang sinonim dengan teh hijau dipadankan dengan Belgium coklat.

Magnum Matcha Crumble aiskrim teh hijau yang disaluti coklat Belgium dengan kepingan biskut shortbread yang rangup. Gabungan luar biasa ini menawarkan simfoni tekstur dan perisa yang benar-benar meningkatkan pengalaman menikmati aiskrim.

Inovasi Berinspirasikan Asia, Magnum Matcha Crumble Perisa Baharu Buat Si Pencinta Aiskrim

“Di Magnum, kami sentiasa keluar dari sempadan. Kami telah mengembara ke seluruh dunia untuk mendapatkan bahan-bahan terbaik, dan kali ini kami mendapat inspirasi daripada budaya Timur yang bertenaga dan menawan,” kata Peneraju Perniagaan Unilever Ice Cream Malaysia, Jean Nichapat Valaiphatchra

IKLAN

“Kami bukan sekadar mencipta aiskrim, kami mencipta pengalaman. Magnum Matcha Crumble adalah bukti komitmen kami terhadap kualiti, inovasi dan mengejar keseronokan sebenar,” tambah Jean.

Inovasi Berinspirasikan Asia, Magnum Matcha Crumble Perisa Baharu Buat Si Pencinta Aiskrim

IKLAN

True Pleasure Moment

Magnum meraikan perisa baharu ini dalam satu acara tertutup di Sentul Depot, Kuala Lumpur yang turut dihadiri selebriti seperti Daiyan Trisha, Ben Amir dan Qiu Wen pada 11 September yang lalu.

Para tetamu turut diberi peluang merasai sendiri diri pelbagai aktiviti budaya Jepun  sebagai pengisian pada acara tersebut, antaranya merasai dan mempelajari teknik sebenar mengaduk teh hijau premium, memcipta kipas Jepun mereka sendiri disaimping menikmati hidangan Omakase yang menghidangkan juadah ekslusif ciptaan chef Magnum X Chateau Dionne.

IKLAN

Inovasi Berinspirasikan Asia, Magnum Matcha Crumble Perisa Baharu Buat Si Pencinta Aiskrim

Peminat aiskrim kini boleh menikmati Magnum Matcha Crumble yang tersedia di seluruh negara di seluruh pasar mini utama, pasar raya, kedai serbaneka, stesen minyak, laman e-dagang dan platform penghantaran makanan seperti Grab dan Foodpanda.

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI