Sarapan pagi dengan roti sardin memang layan. Nak jadikan ia rangup,ada rahsianya. Gunakan sedikit limau untuk jadikan roti sardin tu jadi lebih rangup. Nak nampak kuning, letakkan sedikit serbuk kunyit.

ROTI SARDIN GORENG RANGUP

Bahan-Bahan:

Sardin-beli online di sini

Bawang merah-beli online di sini

Cili padi-beli online di sini

IKLAN

Gula sikit

Garam sikit

Maggi Cukup Rasa 

Dapatkan MITSUTOYO RECHARGEABLE PERSONAL BLENDER SET dengan HARGA DISKAUN DISINI! Masukkan code RASGSP5 sebelum buat pembayaran untuk dapatkan DISKAUN EXTRA RM5!

IKLAN

Cara membuat:

  1. Hancurkan, gaul rata dan tumiskan dengan sedikit minyak. Masak hingga bawang layu.
  2. Untuk tepung, gorengan biasa sahaja. Boleh guna pelbagai jenis tepung, perahkan sedikit air limau untuk lebih rangup.
  3. Tepung yang sudah disebatikan, selepas isi sardin di dalam roti, ketepikan roti dan letakkan tepung cair dan lipat dua untuk lekatkan roti agar tidak terbuka.
  4. Roti tak perlu dilenyek atau kukus. Hanya celup tepung goreng dengan minyak yang betul-betul panas.
  5. Siap untuk dihidang.

Kredit: Cahaya Kasih Firdausi

Ketahui lebih banyak resipi di website Majalah Rasa:

Kek Yang Tak Jemu Dimakan, Resipi Mudah Kek Oren Lembut & Sedap

IKLAN

5 Resipi Roti Bijirin Ala Café, Mudah Je Nak Buat Sendiri

Rahsia Buat Cucur Ketam Crispy, Makan Panas Panas Memang Layan

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI