Rekaan model terbaharu penulen air Ombak Coway memang sangat dinanti-nantikan. Bukan saja bergaya moden, tapi penulen air ini sangatlah membantu kerja-kerja di dapur. Sampaikan Chef Wan pun terpikat dengan penulen air Ombak Coway ni tau. Manakan tidak, kerja memasak di dapur jadi semudah ABC.

Dalam rancangan RASA Nostalgia Ramadan yang bersiaran pada 29 April 2020, Chef Wan dan selebriti jemputan, Lana Nordin seronok memasak menggunakan air daripada penulen air Ombak Coway. Bukan saja air yang keluar daripada penulen ini menyihatkan tubuh, tapi sukatan beza airnya juga memudahkan kerja.

SEBAB-SEBAB PENULEN AIR OMBAK COWAY ADALAH TERBAIK

1) 50 TETAPAN SUHU AIR

Kalau korang nak tahu, penulen air Ombak Coway ni ada 50 tetapan suhu air. Boleh pilih apa jua suhu yang menjadi idaman hati. Nak panas ke, nak sejuk ke, nak sedang-sedang saja ke. Semua ada. Boleh pilih mana satu yang korang nak.

2) TANGKI LEBIH BESAR

Jika anda tinggal dalam keluarga besar lebih daripada tiga orang, penulen air Ombak Coway pasti sesuai dengan anda. Tangki lebih besar membuatkan bekalan minuman daripada penulen air ini mencukupi untuk kegunaan seisi rumah.

3) TETAPAN ISIPADU (KUANTITI) AIR

Senangnya memasak di dapur dengan tetapan isipadu air. Tak perlu susah-susah nak tengok jumlah air yang keluar. Tekan saja, jumlah air yang keluar akan ikut seberapa banyak yang kita mahukan. Dalam episod RASA Nostalgia Ramadan, ketika Chef Wan buat menu Daging Salai Masak Lemak Cili Api, tak perlu sukat air untuk dijadikan kuah. Terus sahaja tekan dan tunggu jumlah air yang sudah ditetapkan. Senang, kan?

IKLAN

 

Chef Wan Teruja! Penulen Air Ombak Coway Mudahkan Kerja Di Dapur

 

LEBIH JIMAT MASA

Sekarang ni, kita semua sangat sibuk. Masa di dapur sangat terhad. Jadi, alangkah baiknya kalau kita dapat jimatkan masa di dapur. Ombak Coway sangat membantu jimatkan masa terutama suri rumah yang perlu bekerja, menjaga anak dan membuat kerja sampingan misalnya bisnes online. Jimatkan masa memasak dan manfaatkan masa untuk sesuatu perkara yang lain.

Anda tak perlu memasak air untuk menyediakan minuman. Anda tak perlu memasak air untuk menyediakan lauk bagi seisi keluarga. Hanya perlu tekan satu butang, segalanya tersedia untuk anda.

Bayangkan, korang ada 50 tetapan suhu air yang boleh dipilih. Daripada suhu 40 darjah selsius hingga 90 darjah selsius. Kemudian, boleh pula pilih kuantiti air yang korang mahu. Tak ada masalah air terlalu sikit atau terlalu banyak. Just nice, ikut jumlah yang korang nak. Kan senang? Jimat masa. Hati tenang, hati riang.

IKLAN

Selain itu, bagi yang ada anak kecil pula, korang tak perlu nak bancuh-bancuh air panas dan air biasa untuk jadikan air hangat. Tetapan suhu boleh dilaras untuk terus sediakan air untuk dibancuh dengan susu iaitu 40 darjah selsius. Untuk baking (50 darjah selsius), untuk bancuh kopi (80 darjah selsius) pun sudah ada tetapan suhunya. Kalau nak rendam mi segera (90 darjah selsius) malam-malam pun, ada suhu yang boleh dilaras sesuai untuk merendam mi segara tau! Hidup sungguh mudah dengan mesin penulen air Ombak Coway ni.

CHEF WAN MENGGUNAKAN OMBAK COWAY

Pada RASA Nostalgia Ramadan episod Lana Nodin, Chef Wan menggunakan Ombak Coway. Memang nampak senang sungguh.

Chef Wan Teruja! Penulen Air Ombak Coway Mudahkan Kerja Di Dapur

Tutup mata sementara mengisi air. Takkan terlebih isi disebabkan oleh konfigurasi pratetap OMBAK COWAY.

 

IKLAN

Chef Wan Teruja! Penulen Air Ombak Coway Mudahkan Kerja Di Dapur

Air yang bersih menjamin kesihatan seisi keluarga.

 

Korang jangan lupa menonton rancangan RASA Nostalgia Ramadan setiap Isnin hingga Khamis sepanjang Ramadan, pada jam 5 petang di Astro Prima dan Prima HD. Bersama-sama kita saksikan bagaimana Chef Wan memasak menggunakan Ombak Coway bersama selebriti jemputan.

 

Chef Wan Teruja! Penulen Air Ombak Coway Mudahkan Kerja Di Dapur

Jom klik sini untuk dapatkan info lebih lanjut mengenai OMBAK COWAY.

https://www.coway.com.my/products/water-purifier/ombak

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI