Kek kelapa , lagi satu kek orang lama dan legend. Semua guna sukatan cawan je.. Semerbak bau kelapa.Tekstur keknya pun cantik sangat. Ni disertakan resepinya.. 😉😉

Bahan-bahan:
1 cawan marjerin
1/2 cwn gula kastor
3 biji telur
Esen ros
1 sudu susu pekat
1cawan 1/2 tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bicarbonate
1 cawan kelapa kering
Pewarna merah/hijau/ kuning

Cara-cara:
Putar marjerin dan gula kastor sehingga kembang.
Masukkan telur Dan putar lagi
Masukkan esen ros & susu pekat putar sekejap
Ayak tepung, baking powder & soda bicarbonate.
Kaub balik
Masukkan kelapa kering yg sudah diwarnakan . Kaub balik..
Masukkan dalam loyang yg digriskn dgn marjerin.
Bakar 170° selama 60 minit (ikut oven masing2)

credit : Juju Minhad
#mahn