Untitled design - 2021-04-15T110042.779

Jika anda merancang untuk berbuka puasa di luar bersama keluarga mahupun teman-teman, boleh datang ke Burnin ’Pit yang menawarkan ‘Ramadan Platter’ berupa sajian khas Ramadan untuk pelanggan.

‘Ramadan Platter’ diilhamkan dari waktu saya bekerja di Timur Tengah,” kata Eugene Cheam, Chef Eksekutif Burnin ‘Pit. Sajian khas ini menawarkan pilihan Ayam Percik Meletop yang enak, Shawarma Kaki Kambing Salai dan Briskit Daging Lembu Salai khas Burnin’ Pit.

Burnin’ Pit Tawar  ‘Ramadan Platter’ Buat Pelanggan

Ia dilengkapi dengan pelbagai sos dan acar seperti Yogurt Limau Nipis, Muhammara, Sambal Bajak dan Acar Rampai. Roti Rata buatan sendiri, Beras Pilaf dan Makaroni Cili Api juga disertakan bersama.

Burnin’ Pit Tawar  ‘Ramadan Platter’ Buat Pelanggan

‘Ramadan Platter’ untuk dua orang mengandungi 200 gram Briskit Daging Lembu Salai,200 gram Shawarma Kaki Kambing Salai dan dua paha Ayam Percik Meletop pada harga RM 95.00.

Untuk empat orang, ‘Ramadan Platter’ merangkumi 300 gram Briskit Daging Lembu Salai, 400 gram Shawarma Kaki Kambing Salai, empat paha Ayam Percik Meletop dengan harga RM 180.00. Sos dan sajian sampingannya disertakan sekali.

Burnin’ Pit Tawar  ‘Ramadan Platter’ Buat Pelanggan
RAMADAN PLATTER LIST

Pelanggan juga boleh membuat pesanan untuk setengah Ayam Percik Meletop bahagian paha pada harga RM 90.00 dan Nasi Pilaf Lebanon pada harga RM 40.00. (Kesemua harga ini tidak termasuk cukai dan penghantaran) Burnin’ Pit boleh menyediakan Ramadan Platter mengikut jumlah orang yang akan menikmati setiap hidangan.

IKLAN

Burnin’ Pit mengalu-alukan kehadiran pelanggan di restoran dan juga menyediakan perkhidmatan penghantaran oleh UMAI, dan juga boleh didapati melalui pelbagai penghantaran yang tersedia semasa bulan Ramadan ini.

 

MENYEDIAKAN DAGING BARBEKU UNTUK ANDA
Sejak tahun 2020, terdapat banyak perubahan dalam persepsi pelanggan untuk menjamu selera kerana kesan COVID-19 di seluruh dunia.

Walaupun daging pembungkus vakum selalu menjadi sebahagian daripada rancangan pengembangan, Burnin’ Pit melihat waktu ini sebagai peluang keemasan untuk melancarkan perkhidmatan ini dengan segera untuk semua makanan yang dipesan melalui platform bawa pulang dan pelbagai platform penghantarannya sendiri. “Kesihatan dan keselamatan pelanggan kami menjadi keutamaan dan dengan menawarkan perkhidmatan ini, kami berharap dapat memberikan rasa kelegaan kepada pelanggan kami,” kata Kam Kok Fung, pengasas bersama dan pitmaster Burnin’ Pit.

Burnin’ Pit Tawar  ‘Ramadan Platter’ Buat Pelanggan
Sous Vide Packaging

Melalui penggunaan pembungkusan plastik tanpa BPA, pencemaran dapat dikurangkan dan kesegaran makanan terjamin. Semua hidangan utama dan sajian sampingan yang dipesan perlu dipanaskan sebelum makan. Arahan pemanasan adalah seperti berikut:

IKLAN

1. Dalam sebuah periuk, didihkan air
2. Angkatkan periuk dari api
3. Masukkan makanan tertutup vakum dan tutupkan periuk dengan penutup
4. Biarkan selama 10 – 15 minit
5. Keluarkan makanan dari bungkusan plastik dan hidangkan segera
Dengan menggunakan kaedah sous vide, makanan boleh dinikmati pada suhu dan kesegaran yang optimum.

Kelebihan lain dengan pembungkusan vakum ini ialah ia memberikan kemudahan, terutama bagi mereka yang ingin memesan seluruh brisket daging lembu, yang merupakan hidangan khas Burnin’ Pit.

RUANG MAKAN YANG SELESA

Burnin ’Pit terkenal dengan konsep barbeku gaya Amerika Selatan. Restoran ini sukar dilupakan dengan ruang salai khasnya dan reka bentuk dalaman yang memberi penghormatan kepada kayu dan api melalui siling tinggi,
tingkap-tingkap besar yang menyambut cahaya semula jadi dan perabot kayu gelap yang diperbaharui memberikan anda suasana moden, berkelas namun selesa.

Restoran ini boleh menempatkan 90 orang tetamu dan sangat sesuai untuk keluarga. Burnin’ Pit dibuka setiap hari untuk makan tengah hari dan makan malam. Burnin’ Pit menawarkan perkhidmatan makan di restoran, bawa pulang dan penghantaran yang boleh didapati melalui pelbagai platform
penghantaran.

ALAMAT
No. 24, Jalan 24/70A, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur

IKLAN

WAKTU OPERASI
Setiap hari 10:00AM to 10:00PM

TEMPAHAN
+60 13 399 3920
burninpit@gmail.com
https://letsumai.com/widget/the-burnin-pit

 

Kuih Popia Dan Aneka Tepung Talam Che Abang Jadi Tarikan VIP

Sedapnya Bingka Roti Ayam Berkeju

Tat Telur Homemade Lagi Sedap Dari Bakeri. Ini Cara Mudah Hanya Guna 6 Bahan.

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI