
Ayam madu kesukaan bakal menjadi rebutan anak-anak. Hidangan yang cukup ringkas dan mudah untuk disediakan.
KEPAK AYAM MADU
- 3 biji bawang putih
- 1 sudu makan Madu
- 2 sudu makan kicap manis pedas
- 1 sudu makan sos tiram
- 3 sudu makan minyak.
INFO:
- Kalau tidak ada kicap pedas, boleh gunakan kicap manis. Kemudian tambah cili padi hiris, letak ikut citarasa anda.
- Guna kicap manis biasa sahaja jikan anak-anak tidak makan pedas .
Ads
CARA MEMASAK:
1. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih sehingga naik bau dan keperangan.
2. Masukkan ayam masak sehingga ayam bertukar warna jadi keperangan.*boleh guna kuali yang tak melekat “Non stick pan”
3. Masukkan kicap, sos tiram dan madu. Masak sehingga kering ataupun likat.
Ads
4. Siap untuk dihidangkan.
KREDIT RESIPI & GAMBAR:Nana Sabrina Sarsan
ANDA MUNKIN MENYUKAI RESIPI INI:
Ratah Kepak Ayam Sweet & Spicy Istimewa Sampai Tinggal Tulang
Ads
Harumnya Ayam ‘Kung Pao’ Kimball Masakan Ala Cina Enak & Mudah
Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI