Makan malam nak yang simple dan mudah tapi nak sedap? Kamu boleh cuba buat resipi ni nampak mudah, ringkas dan berkhasiat. Untuk anak-anak yang sukakan Chicken Wrap kat restoran makanan segera tu, kamu boleh la cuba idea masakan ni ala-ala pun okla kan…

 

Chicken Wrap Ala Twister KFC


Bahan-bahan:

  • Roti Tortila secukupnya..( ada jual di pasara raya jenama Massimo)
  • 1 pkt Nugget ayam..guna ayamas crispy
  • 1 pkt sosej..
  • 1/2 btg timun jepun..potong dadu
  • 3 biji tomato potong dadu
  • Sejambak/seikat Lectuce/salad di hiris halus
  • 5 sb mayonis
  • Sos cili secukupnya
  • Sedikit garan dan gula
  • Perisa tambahan..ikut selera masing2

Cara-cara:

IKLAN
  1. Roti tortila panaskan sekejap atas kuali leper
  2. Nugget,sosej..di goreng..dan di potong kecil
  3. Ambil bekas.. Satukan semua..nugget,sosej,timun,tomato,lectuce,mayonis,sos,garam,gula..perisa
  4. Gaul sebati semua..
  5. Ambil sekeping tortila, Isi 2 sb..atau lebih inti ke atas tortila
    Dan wrap..atau bungkus..ikut citarasa masing2
  6. Siap utk di hidang, boleh juga di simpan sejuk..
    Selamat mencuba

IKLAN

Kredit Resepi : fatimah ali

CUBA JUGA RESIPI SEDAP INI:

IKLAN

Sempoi! Chicken Wraps, Ikut Selera Nak Makan Waktu Bila Janji Menyihatkan

Misi Nak Kurus! Nah Koleksi Menu Breakfast Paling Sihat Dan Mudah Disediakan