[mo_oauth_login]

Ikan

Ikan Tumis Kari Masak Kicap, Menu Tambah Selera. Nak Masak Pun Mudah

Ikan Tumis Kari Masak Kicap, buat menu ni pasti selera bertambah. Nak buat atau masak hidangan ini pun tak susah.

Resipi Sambal Tumis Sardin Petai Yang Sangat Sedap

Cara masak Sambal Tumis Sardin Petai yang sangat sedap, mudah dan sesuai dijadikan menu makan tenagahri yang sangat menyelerakan.

Resipi Sambal Tumis Ikan Bunga Kantan Yang Sedap & Wangi. Aromanya Buat Tak Sabar Nak Makan

Kalau suka makan ikan sambal, mesti akan suka dengan sambal tumis ikan bunga kantan ini. Rasa sambal yang digabung dengan aroma bunga kantan yang wangi memang menambahkan lagi keenakan rasanya.

Resipi Kengsom Ikan Kembung, Guna Ikan Segar Lagi Sedap

Kalau selalu buat lauk kengsom guna ikan siakap, boleh cuba pula kengsom ikan kembung . Dapat pula ikan kembung yang segar, memang sedap. Sambil makan hirup kuah yang masam-masam pedas, semangkuk kuah pun boleh habis.

Ikan Tenggiri Masak Cuka Berkari, Mudah & Sedap. Campak-campak Siap!

Ikan Tenggiri Masak Cuka Berkari menu mudah untuk disediakan. Bak kata empunya resipi campak-campak siap. Rasanya pun sedap dan cukup menyelerakan.

Masak Asam Ikan Bilis Lauk Ringkas Yang Sedap, Bikin Tambah Nasi

Lauk yang sedap selalunya yang ringkas-ringkas saja. Salah satunya menggunakan ikan bilis. Jika biasa buat sambal, boleh cuba pula lauk masak asam ikan bilis.  Cara membuatnya memang ringkas, tak perlu kisar apa-apapun semuanya dipotong an ditumis saja. Tapi rasanya cukup sedap, bila dah makan memang akan menambah nasi. 

Resipi Asam Pedas Ikan Pari Paling Basic & Mudah Tapi Rasa Sedap

Cara mudah untuk masak lauk Asam Pedas Ikan Pari guna resipi paling asas tapi hsilnya sangat sedap dan membuka selera.

Resipi Ikan Bakar Cara Indonesia. Simple, Mudah & Sangat Sedap!

Cara masak Ikan Bakar sedap ala Indonesia. Rencah yang mudah dan senang disediakan, Paling enak makan dengan nasi putih.

Tip Ikan Masak Taucu Jadi Lebih Sedap, Kena Letak Sikit Sos Ini

Antara hidangan enak menggunakan taucu adalah ikan masak taucu. Lauk ringan tapi paduan rasa masin, manis dan pedas boleh buat kita menambah nasi. Agar lebih sedap, ikan masak taucu ini perlu dilebihkan kuahnya dan masukkan sekali bahan penting iaitu sos ikan.

Tip Buat Sup Ikan Merah Yang Sedap, Isi Ikan Pun Tak Hancur

Asyik hidang sup ayam atau daging saja, apa kata cuba buat pula sup ikan pula. Ikan paling sedap dibuat sup dah tentu ikan merah. Cara membuat sup ikan merah ini juga cukup ringkas, cuma kena ikut petua ini supaya ikan tak hancur.

Mesti baca!

Jom Meriahkan Festival FGV @ Hari Peneroka FELDA 2024

Anda sudah bersedia untuk memeriahkan festival pertama FGV?