Bila dah cuti sekolah ni, mak-mak pasti pening nak hidangkan juadah minum petang buat anak-anak.

Boleh cuba resipi ayam kepal mini oleh Zuraida Muhamad atau Kak Ura, yang sangat senang untuk dibuat dan sangat sedap.

Hanya kepal isi ayam kisar, sebatikan dengan bawang dan sayur, akhir sekali goreng. Dah siap. Memang laju la anak-anak makan.

Yang penting bebas MSG dan bahan ramuan homemade terbaik.

 

AYAM KEPAL MINI

BAHAN-BAHAN:

Isi ayam atau ayam kisar
Bawang – beli online di sini
Roti keping
Lobak merah (optional – tak letak pun tak apa) – beli online di sini
Kepingan keju (optional – tak letak pun tak apa)
Garam sikit
Serbuk roti secukupnya

IKLAN

TONTON Creamy Garlic Butter Chicken

TONTON Kek Batik Milky Cheese Horlick

CARA-CARA:

1. Kisar bahan di atas kecuali kepingan keju dan serbuk roti.
2. Bila dah siap kisar, masukkan dalam bekas. Kemudian kepal-kepal adunan tadi.

[Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa]


3. Kalau nak letak cheese, boleh buat macam kuih cekmek. Letak cheese di bahagian tengah dan tutup dengan kemas. Nak buat dengan cara sendiri pun tak apa.

IKLAN

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]


4. Apabila dah siap, salutkan adunan dengan serbuk roti.


5. Panaskan minyak. Pastikan minyak betul-betul panas. Goreng ayam kepal mini sehingga berwarna keemasan. Angkat dan toskan.

Kredit resipi: Zuraida Muhamad

IKLAN

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap dan cepat dimasak di laman web Rasa

Cara Mudah & Simple Cara Masak Creamy Cheezy Butter Prawn

Terliur Nak Makan Mee Kari? Boleh Cuba Resipi Mee Kari Netup!

Sedap & Gebu, Mudah Je Nak Buat Kek Minyak Sunquick Kukus

Tonton lebih banyak video masakan mudah dan sedap di YouTube @Majalah Rasa Official