Bila sebut pasal menu lauk ni, kadang-kadang mak-mak pun buntu nak buat lauk apa kan.

Apa kata buat menu ayam masak madu yang super sedap tapi mudah je nak buat? Resipi daripada Rina AliNa ini tak ambil masa yang lama pun untuk memasaknya.

 

AYAM MASAK MADU

BAHAN-BAHAN:

3 ketul dada ayam
Tepung gandum – beli online di sini
1 sudu teh garam
1 sudu teh lada hitam – beli online di sini
3 sudu besar marjerin (saya guna planta) – beli online di sini
3 ulas bawang putih – beli online di sini
2 sudu besar kicap manis – beli online di sini
1 sudu besar cuka – beli online di sini
2 sudu besar madu

TONTON Sizzling Yee Mi, Sedap & Mudah | Dapur Rasa Live

IKLAN

TONTON Muffin Coklat Biscoff Lotus | Dapur Rasa Live

CARA MASAK:

1. Kelar dada ayam seperti dalam gambar. Sapukan garam dan lada hitam. Gaul sebati ya.


2. Kemudian, golek-golekkan dada ayam dalam tepung gandum. Golekkan biar bagi sekata ya.
3. Cairkan planta dalam kuali. Masukkan dada ayam. Masak sekata ya. Jangan lupa untuk balik-balikkan.

[Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa]

IKLAN


4. Bubuh lagi planta dalam 2 sudu besar di tepi kuali. Masukkan bawang putih cincang, kicap manis, cuka dan madu. Gaul sebati.
5. Lepas tu, golek-golekkan ayam biar bagi sebati. Jangan lupa gunakan api kecil saja.

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]

6. Bila dah masak, taburkan daun sup dan daun bawang. Dah siap.

Kredit resipi: Rina AliNa

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap dan cepat dimasak di laman web Rasa

IKLAN

Resipi Red Velvet Oreo Cheesecake Tanpa Perlu Kukus

Menu Ringkas & Cepat, Ayam Goreng Berempah Cajun

Gabungan Ikan Percik & Kerabu Jantung Pisang Membuka Selera 

Tonton lebih banyak video masakan mudah dan sedap di YouTube @Majalah Rasa Official