Siapa yang tidak mengenali Ramona Zamzam antara pelakon yang meningkat naik menerusi drama terkini dan juga filem. Terbaru beliau baru sahaja beraksi dalam filem aksi jenayah KL Special Force arahan Syafiq Yusoff yang telah di tayangkan di pawagam pada Mac lalu. Artis wanita dan ibu muda yang cantik berdarah kacukan Melayu, Pakistan, Jerman dan Thailand dan lahir di Bukit Mertajam ini baru sahaja melahirkan anak sulungnya yang bernama Ivanna Alashkar pada Disember 2017.

Siapa sangka ibu muda yang cantik ini pandai memasak dan baru-baru ini beliau ada berkongsi masakan western dalam halaman facebooknya. Peminat masakan western boleh cuba resipi Buttermilk Meatballs With Pasta Ramona Zamzam ni.

Hi!! Ada peminat meatballs tak kat sini? 🙋🏻

Boring makan nasi?
Dah taktau nak masak apa?
Nak pegi Ikea tapi malas?

I’ve got a nice solution for yaaaa,
simple & quick sumpah!
The best part is kitchen pun tak belemoih from minyak yg kita selalu guna untuk goreng2 heheh.

Punya la senang I think any of you can try this!
I shall call this :
Buttermilk Meatballs with Pasta ❤️
By Ramona Zamzam ok! By Ramona 😜
Cuz I altered the ingredients by myself 😁

I could have taken more photos & videos, tapi susah la nak pegang phone time masak.. 😞
I try my best untuk explain se-details yg boleh, make sure you guys go through every photo & baca caption betul2 k..!

Hi!! Ada peminat meatballs tak kat sini? 🙋🏻Boring makan nasi? Dah taktau nak masak apa?Nak pegi Ikea tapi malas?I'…

Posted by Ramona Zamzam on Tuesday, 21 March 2017

BAHAN-BAHAN:

Cara Memasak

1. Panaskan 2 sudu makan butter untuk menggoreng meatball.

2. Goreng garing kemudian ketepikan.

3. Panaskan 5 sudu makan butter dan tunggu sehinga ia cair kemudian masukkan tepung jagung 5-7 sudu makan.

4. Masukkan 1 kiub stok lembu dan kacau hingga sebati, kemudian masukkan pula 5 sudu makan stok ayam.

5. Masukkan pula buttermilk ranch dalam 4 sudu makan dan juga 2 sudu makan lada hitam.

6. Masukkan separuh kotak susu segar size kecil dan kacau hingga sebati.

7. Setelah itu masukkan meatballs yang telah digoreng kedalam kuah dengan api sederhana. tutup kuali seketika.

8. Sementara menyediakan meatballs tadi bolehla rebus pasta dan biarkan sehingga lembut.

9. Siap!

Nota: Resepi meatballs ni kuah dia bukan mcm kat ikea tau, this one more to mcm kuah carbonara.

 

Kongsi resipi: Ramona Zamzam

Like i said i did not get to record everything entirely, so Ramona record bila dah siap jeeee.Ok lepas black pepper tadi, kacau lagi sampai kuah dia pekat sikit,and then MASUKKAN MEATBALLS!Kacau2 dgn kuah mcm dlm video ni and then tutup kuali, tunggu sat ok.

Posted by Ramona Zamzam on Tuesday, 21 March 2017

 

 

 

Like i said i did not get to record everything entirely, so Ramona record bila dah siap jeeee.Ok lepas black pepper tadi, kacau lagi sampai kuah dia pekat sikit,and then MASUKKAN MEATBALLS!Kacau2 dgn kuah mcm dlm video ni and then tutup kuali, tunggu sat ok.

Posted by Ramona Zamzam on Tuesday, 21 March 2017