Cara paling mudah bila teringin makan puttu mayam sampai tidak perlu menguli doh sendiri.

PUTTU MAYAM 
BAHAN-BAHAN:

  • Sebungkus bihun
  • Kelapa putih-diparut
  • Gula merah
  • Daun pandan
  • Pewarna-ikut warna kesukaan anda
  • Garam-secubit

IKLAN

CARA MEMASAK:

  1. Bihun direndam air suam yang diletakkan pewarna kesukaan anda selama 1 jam
  2. Semasa kukus renjis-renjis sedikit air dekat bihun. Kukus 15 minit atau sehingga lembut
  3. Kelapa putih parut digaul secubit garam
  4. Gula merah dihancurkan halus.

KREDIT RESIPI & GAMBAR: Noor Faezah Zaini

INFO: Ingin rasa lemak boleh renjiskan santan kelapa pada bihun ketika kukus.

 

ANDA MUNGKIN MENYUKAI RESIPI INI:

Roti Expired! Buat Mini Sandwich Frozen Rangup Diluar Lembut Didalam