BAHAN-BAHAN:

  • 30 gm gula
  • 400 ml susu penuh krim
  • 30 gm krim putar (pekat/thicked) | dipukul sehingga kembang
  • 1 sudu makan serbuk agar-agar
  • 3 sudu makan Krimer Manis Coklat SAJI
  • ½ sudu makan coklat masakan

UNTUK HIASAN:

  • Sedikit krim putar
  • Sedikit kepingan coklat

CARA MEMASAK:

  1. Didihkan susu, gula dan serbuk agar-agar. Kacau sehingga larut.
  2. Campurkan Krimer Manis Coklat SAJI dan coklat masakan. Kacau sebati.
  3. Tapis dan tuang adunan ke dalam mangkuk. Masukkan krim putar dan kacau sehingga sebati.
  4. Tuang adunan ke dalam bekas kaca kecil dan sejukkan di dalam peti sejuk.
  5. Selepas adunan keras, tuangkan sedikit coklat cair di bahagian atasnya bersama krim putar.
  6. Sedia dinikmati ketika sejuk.