Manjakan diri dengan lebih 100 hidangan tempatan di Retro Café

Gamatnya Ifar, Alami Intipati Sebenar Ramadhan dengan Vivatel Kuala Lumpur

Tahun ini, Vivatel Kuala Lumpur menyambut bulan Ramadhan yang mulia dengan hidangan tradisional dan klasik Melayu di Retro Café. di mana kami berbesar hati untuk mengumumkan promosi bufet Gamatnya Ifar tema kami dari 24 March hingga 19 April
2023.

“Ramadhan adalah masa istimewa dalam setahun untuk keluarga, rakan dan orang tersayang di mana keluarga dan rakan berkumpul untuk berbuka puasa dan mencipta kenangan yang akan kekal seumur hidup. Kami berbesar hat kerana menjadi hos anda tahun ini dan mengalu-alukan semua tetamu untuk majlis berbuka puasa tahunan selama sebulan ini. Pasukan cef pakar kami telah menyediakan pelbagai hidangan lazat yang past memikat selera anda dan membuatkan anda berasa puas” kata Khairil Nizam Othman, Pengurus Besar Vivatel Kuala Lumpur.

Pasukan cef Retro Café yang diketuai oleh Executve Chef Mohamad Isham Ismail, seorang chef berkemahiran tnggi dengan pengalaman lebih 18 tahun di hotel terkenal, memenangi beberapa pingat dalam pertandingan makanan, dan telah dipaparkan di televisyen dan majalah untuk bakat masakan anda yang luar biasa. Pada Ramadan ini, Chef Isham mencipta hidangan bufet yang menakjubkan yang mempamerkan pelbagai hidangan istmewa tradisional dan klasik Melayu asli.

IKLAN

Gamatnya Ifar, Alami Intipati Sebenar Ramadhan dengan Vivatel Kuala Lumpur
Berdasarkan pengalaman luas dan pengetahuan beliau tentang masakan tempatan, anda sedang mencipta menu yang past menggembirakan dan memuaskan hati tetamu.

Hidangan bufet yang lazat tersedia dari jam 7.00 malam hingga 10.00 malam setap hari, dari 24 Mac hingga 19 April 2023, di Retro Café, Lobi Vivatel Kuala Lumpur. Bufet yang akan dihidangkan secara bergilir-gilir setap hari dengan 3 menu yang menyelerakan. Secara keseluruhan, kami akan mempersembahkan lebih 100 hidangan, bersama dengan stesen/gerai memasak secara langsung dan hidangan istmewa VKL.

Pasukan cef memilih hidangan istmewa dan minuman khas untuk ramadan ini yang menampilkan pilihan hidangan istmewa dan minuman yang dipilih susun oleh pasukan chef pakar kami. Dengan tumpuan kepada masakan Malaysia, kami teruja untuk memperkenalkan pelbagai citarasa baharu kepada pengunjung kami. Antara hidangan kemuncak termasuk Qibas Panggang dengan Nasi Mandi, Gulai Batang Pisang, Puyuh Goreng Rempah dan Ayam Kuzi Bakar Buluh.

IKLAN

Gamatnya Ifar, Alami Intipati Sebenar Ramadhan dengan Vivatel Kuala Lumpur

Hidangan ini diilhamkan pasti memikat selera anda. Sebagai tambahan kepada hidangan istmewa ini, kami juga menawarkan dua minuman istmewa: Air Janda Pulang dan Katra Viva. Kedua-dua minuman ini adalah pelengkap yang sempurna kepada minuman kami.

“Saksikan pasukan berbakat kami beraksi sambil mereka memasak ribut di stesen memasak langsung kami dengan aroma dan perisa Qibas Mandhi, Sate, Murtabak, Mi Goreng dan Roti Canai.” tambah Chef Isham.

IKLAN

Sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba ini, Vivatel Kuala Lumpur turut menganjurkan majlis makan malam untuk 20 rumah anak yatm, asnaf dan kurang upaya dari Sek. Keb. Miharja dan 20 anak yatim dan asnaf dari Sek. Keb. Kg Tunku. Anak-anak turut menerima Duit Raya daripada pihak pengurusan.

Gamatnya Ifar, Alami Intipati Sebenar Ramadhan dengan Vivatel Kuala Lumpur
Kerjasama antara Vivatel dan Adabi bertujuan untuk memasukkan ramuan Adabi ke dalam menu Ramadan Vivatel. Dengan berbuat demikian, kami berhasrat untuk menyokong jenama Adabi tempatan di samping meningkatkan kualit dan rasa tawaran menu Ramadan kami. Kerjasama ini juga membolehkan kami mempromosikan penggunaan bahan-bahan tempatan, yang sejajar dengan komitmen kami terhadap kemampanan dan menyokong komunit setempat. Melalui perkongsian ini, kami berharap dapat menyediakan pelanggan kami pengalaman makanan Malaysia yang lazat dan asli.

Promosi Bufet Ifar Ramadhan berharga RM118 bersih setap dewasa, RM68 bersih setap warga emas (berumur 55 tahun ke atas) atau kanak-kanak (kanak-kanak berumur antara 6-12 tahun). Pakej Ramadan Staycaton tersedia sepanjang bulan Ramadan. Tempoh sah dan penginapan sekarang sehingga 23 April 2023 di bilik superior dengan harga RM230net, termasuk sahur untuk 2 orang. Untuk pakej Bilik & Ifar, pakej RM285net termasuk ifar dan sahur untuk 1 orang, manakala pakej RM385net termasuk ifar dan sahur untuk 2 orang.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi 03 – 9205 8888 atau e-mel ke
enquiry@vivatel.com.my.
Untuk promosi F&B dan berita hiburan terkini di Vivatel Kuala Lumpur, layari www.vivatel.com.my
atau layari www.facebook.com/vivatelkl.

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI