Memulakan bisnes makanan sejak tahun 2014, kerana bisnes online lebih mudah dan sesuai diusahakan oleh suri rumah sepenuh masa seperti dirinya. Tanpa disangka sambutan di kalangan pelanggan sangat menggalakkan. Rata-rata mereka berpuas hati dengan produk makanan Dapur Omak.


.

Sehingga sekarang Dapur Omak, diterajui oleh Mohamed Ikhwan bin Mohamed dan dibantu oleh isteri yang bertindak sebagai chef yang memasak dan memastikan semua produk makanan yang diusaha sentiasa memenuhi permintaan pelanggan, bagi melancarkan proses pengeluaran, mereka dibantu oleh seorang pekerja tetap dan seorang pekerja sambilan.

Kini mereka mengeluarkan empat jenis produk makanan tradisi. Ia adalah Rendang Pucuk Ubi, Daging Dendeng, Sambal Ikan Bilis dan Serunding Halia. Setiap produk ini mempunyai penggemarnya tersendiri namun paling tinggi permintaan adalah Daging Dendeng. Kebanyakaan komen dari pelanggan adalah positif .


.

Mereka mengakui keenakan rasa produk Dapur Omak, selain enak di makan terus di rumah, ia juga sesuai untuk dijadikan bekal lauk bila melancong ke luar negara.


.

IKLAN

Sesiapa yang ingin merasa sendiri keenakan empat makanan tradisi ini boleh membuat tempahan melalui Instagram: dapur_omak, ke Facebook : Dapur Omak atau Whatsapp terus padanya.


.

Menurut Mohamed tempahan boleh dibuat sehari sebelum penghantarn atau pengeposan. Tiada minima oder ditetapkan, terpulang kepada pelanggan, biasanya 100gm paling minima.


.

IKLAN

“Bagi kemudahan pelanggan, Dapur Omak sentiasa mempunyai makanan ready stock supaya bila pelanggan boleh membeli pada bila-bila masa teringin dan produk boleh dihantar segera. Penghantaran kami melalui kurier dan caj penghantaran mengikut kadar caj pos laju. Penghantaran produk kami ke seluruh semananjung, Sabah, Sarawak dan Brunei. Kepada pelanggan di sekitar Negeri Sembilan boleh beli secara tunai(cash on delivery) dan tiada cas penghantaran, “ujar Mohamed yang memastikan produk makanan yang dipasarkan sentiasa releven di pasaran.


.


.

INFO BISNES ONLINE:
NAMA: Mohamed Ikhwan Bin Mohamed.
ALAMAT: 244 Jalan Kenanga,Taman Bukit Chedang 70300 Seremban,Negeri Sembilan.
FACEBOOK : Dapur Omak
INSTAGRAM : @dapur_omak

IKLAN

ANDA MAHU MENCARI AIR FRYER UNTUK MEMASAK DENDENG, SERUNDING, JOM LAYARI DI SINI.

ANDA MUNGKIN MEMINATI VIDEO MASAKAN INI :

DAN JUGA RESIPI-RESIPI DI LINK INI :

Daging Dendeng Perak,Sotong Kukus Thai & Sotong Telur Masin Menu Kecur Liur Untuk Berbuka Dan Sahur

Azira Teruja Berkongsi Dapur Dengan Chef Wan Masak Daging Dendeng.

Resipi Dendeng Daging Berlado Wajib Cuba. Sedap Terangkat & Memang Padu!