Pengeluar teh dari Sri Lanka, Dilmah Tea, menampilkan revolusi konsep serba baharu berasaskan teh untuk dinikmati rakyat Malaysia.

 Bertema “a 21st Century Luxury Tea Experience” (Rasai Pengalaman Teh Mewah Abad ke-21), Dilmah yang telah pun mempelopori ciptaan teh Ceylon yang asal, terus didorong untuk menjaga asal-usul Crafting dan kesegaran teh mereka, serta memperkukuhkannya dengan inovasi-inovasi teh yang baharu.

Dilmah Tea, Membawa Pengalaman Minum Petang Menjangkaui Secawan Teh Biasa

Dilmah menunjukkan pelbagai kegunaan rangkaian teh premiumnya yang enak digandingkan dengan pelbagai makanan kegemaran rakyat Malaysia seperti nasi lemak dan sate ayam.

Dilmah Tea, Membawa Pengalaman Minum Petang Menjangkaui Secawan Teh Biasa

“Kami sangat gembira dapat kembali ke Malaysia untuk menganjurkan Hari Penghargaan Teh ini dan kami ingin mengingatkan rakyat Malaysia tentang kualiti dan keaslian secawan teh Dilmah,” kata Dilhan C. Fernando, Penanam Teh dan Ketua Pegawai Eksekutif Dilmah Tea. 

IKLAN

Dilmah Tea, Membawa Pengalaman Minum Petang Menjangkaui Secawan Teh Biasa

Antara pilihan rangkaian teh premium ini termasuk:

  • Tea Makers Private Reserve: Koleksi eklektik teh yang jarang dijumpai, dipilih sendiri oleh Pengasas Dilmah, Merril J. Fernando, menjadikannya antara pilihan teh terbaik dan paling eksklusif di dunia. Tea Makers Private Reserve boleh didapati dalam daun teh longgar atau pek makanan secara pukal.
  • Silver Jubilee Gourmet Tea: Pilihan campuran daun teh Gourmet Black, Green, White dan Infusions ini disediakan untuk meraikan warisan jenama Dilmah; semangat dengan tujuan penubuhannya. Herba teh ini telah menerima sentuhan abad ke-21, membentuk pilihan cita rasa teh gourmet seperti infusi elderflower bersama epal, ros Ceylon dan pudina dan banyak lagi. Rangkaian teh ini boleh didapati dalam pek makanan secara pukal, uncang, atau daun teh longgar.

Seorang pakar pembancuh turut hadir untuk menampilkan beberapa resipi koktel dan mocktail baharu, masing-masing dengan rasa unik tersendiri.

Dilmah turut berinovasi dengan meneroka pelbagai cara teh boleh dinikmati sebagai pencuci mulut! Teh boleh dicampur dengan coklat dan pencuci mulut biasa, atau ia juga lazat sebagai pencuci mulut yang berasaskan teh. Di acara itu juga, sesi gandingan makanan ini turut menggandingkan teh t-series Dilmah dengan pencuci mulut yang lazat seperti fudge coklat, biskut dan aiskrim krim, serta pai epal.

IKLAN

Dilmah Tea, Membawa Pengalaman Minum Petang Menjangkaui Secawan Teh Biasa

Ketahui lebih banyak resipi di website Majalah Rasa:

Resipi Kek Chiffon Pandan Orang Lama Tanpa Guna Ovalette

IKLAN

Buat Sendiri Sos Bolognese Homemade, Lagi Puas Makan

Suka Makan Sup Tulang Kedai Tomyam? Macam Ni Resipinya

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI