Menu yang satu ini tidak pernah jemu makan. Biarpun berapa kali menikmatinya. Cara membuatnya juga berbeza-beza yang penting bahan asasnya ialah pisang. Nak sedap gunalah pisang emas.

Chuqodoq Pisang Loqstaq

10 biji pisang emas (dilenyek)
1 1/3 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung beras
2 cawan kelapa parut
4 sudu makan brown sugar
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng

Cara memasak:

1.Sediakan kuali & panaskan minyak secukupnya.

2.Kemudian lenyekkan pisang jangan lumat sangat dan masukkan tepung gandum, tepung beras, gula perang & kacau sebati

IKLAN

3.Selepas itu masukkan baking powder, soda bikarbonat & garam kacau sebati

4.Jika adunan terlalu pekat boleh masukkan sesudu dua air .
(Peringatan jangan cair sangat)

5.Goreng dan balik-balikkan sehingga masak.

IKLAN

6.Angkat & toskan minyak dan boleh dihidang.

SELAMAT MENCUBA! 😘

Resipi Ikhlas dari Datin Shida Yusoff @missdessertparlour

IKLAN

 

Cucur Telur Mudah & Jimat, Rangup DiLuar Sedap Inti Didalam

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI