Popia Cheese ni antara snek kudapan paling laris abad ini. Harga jualannya juga agak mahal jika nak beli sebalang. Jom cuba resipi mudah perkongsian saudari Farhana Ismail ni. Hanya guna 3 bahan, kudapan enak ini siap untuk dinikmati. Bolehlah berjimat di musim perayaan ini.

“Kalau dah buntu taktau nak buat kudapan ape nak bagi anak anak makan apakata meh try popia cheese krup krap ni. Memang bebudak suka giler makan, sambil sambil tengok tv tu pakat berebut popia cheese ni.
Sedar sedar dah habis sebalang. Jangan kata bebudak je suka makan. Mak bapak budak pun pulun sama naik dengan anak.” 

 

RESIPI POPIA CHEESE KRUP KRAP

BAHAN-BAHAN:

CARA MEMASAK:

1. Gunting kulit popia dan dicarik-carikkan.

IKLAN

2.Kisar 4 sudu besar serbuk cheese, 2 sudu besar gula dan 1 sudu besar serbuk cili.

3. Goreng kulit popia hingga keperangan dan toskan.

4. Dalam satu bekas bertutup, masukkan popia yang dah digoreng tadi, taburkan bahan yang dikisar dan goncang hingga semua bahan bersalut.

5. Sedia untuk dinikmati. Untuk tahan lama, simpan dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba korang resepi mudah ni.

IKLAN

Kredit resipi & foto: Farhana Ismail‎

 

 Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:

Koleksi Resipi Lauk Berbuka Masak Guna Daging. Mudah, Cepat & Sedap

IKLAN

Koleksi Resipi Pelbagai Manisan Homemade Sedap Boleh Buat Untuk Berbuka

Koleksi Resipi Lauk Berbuka Berasaskan Ayam. Mudah & Sedap

Resipi Ikan Kembung Percik Masak Cara Kampung Yang Terlajak Sedap

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official