Ramai peminat kek ni, paling viral dan sedap sangat.Kalau korang jenis suka kek yang ada cheese, elok sangat cuba dan mudah je membuatnya. Biasa jual di kafe dan hotel mahal, lepas ni buat di rumah pun boleh.

 

Baked Cheese Cake

Base

300g oreo @ biskut marie

130g majerin cair

Cairkan dan gaul sebati

Tekan dekat base cup cake cari cup yang boleh regang tepinya untuk keluarkan.

 

Adunan chese

IKLAN

500g cream cheese tatura

100 gula kastor

210 fresh yogurt marigold( original flavour)

20g tepung jagung

2 biji telur

1 sudu teh esen vanilla

IKLAN

 

Cara membuat:

1.Adun cream cheese dan gula.

2.Masukkan fresh yogurt.

3.Masukkan tepung.

4.Masukkan telur, akhir sekali esen vanilla.

IKLAN

5.Masuk dalam crust oreo yang dipadatkan tadi, letak filling. Kalau suka kemudian penuhkan.Nak corak, korang letak filling buah atasnya.

6.Bakar pada suhu 150 darjah, 30-35 minit sebelah dulang cup tadi.Letak tuala basah dalam loyangnya dan bakar macam biasa.

Kredit: Azlina Ina Fans

Donut Mudah Buat, Adunan Ni Dapat 30 Biji

Mudahnya Buat Sendiri Sup Cendawan Ala Pizza Hut & Roti Bawang Putih

Sangat Sedap. Resipi Cucur Megi Udang Halus Wajib Cuba Buat