Tengok pun dah cukup menyelerakan. Dah tentu rasa pun sedap dan memang viral dan disukai ramai. Gerenti makan sekali nak lagi. Boleh juga buat untuk jualan nanti.

 

Bake cheese cakes viral biscoff

Base

Bahan-bahan:

Biskut biscoff crumbs nak tambah biskut merry pun boleh

100g serbuk badam

Gaulkan

150g majerin cair

Cairkan dan gaul sebati

Tekan dekat base cup cake cari cup yang boleh regang tepi untuk keluarkan.Ade jual dekat bakery. Saiz S akan dapat 23 cup.

 

Adunan cheese:

IKLAN

1kg cream cheese tatura wajib pada suhu bilik dulu,bagi cheese tak berketul

150g gula kastor

500g fresh yogurt plain

70g tepung gandum

5 biji telur gred b

 

Cara membuat:

1.Adun cream chese dan gula.

IKLAN

2.Masukkan fresh yogurt.

3.Masukkan tepung

4.Masukkan telur akhir sekali.

5.Masukkan 150g biscoff spread ke dalam, kacau sebati masuk dalam crust yang kita padatkan penuhkan.

6.Bakar 150 darjah selama 30-35 minit sebelah dulang cup tadi letak tuala basah,betul-betul basah letak dalam loyang dan bakar macam biasa.Kalau loyang kecil buat teknik water bath( teknik water bath ni ambil masa sikit dan lambat sebab tu suka teknik pertama tadi.Biasa tambah masa jadi 40-45 minit baru masak)

 

Biscoff

5 senduk biscoff spread

IKLAN

10 sudu besar minyak jagung

Kacau sampai jadi tak pekat sangat

Masuk piping beg

Paipkan atas bake cheese yang korang dah buka cup dia

Tabur crumb,sejukkan,sedia dimakan.

Kredit: Azlina Ina Fans

Resipi Sambal Daun Cekur, Sekali Cuba Comfirm Suka

Resipi Egg Salad Bell Pepper @ Cucumber Boat. Menu Diet Sedap Giler

Donut Mudah Buat, Adunan Ni Dapat 30 Biji