.

Hotel Sunway Putra kali ini mengetengahkan menu autentik Melayu untuk Buffet Ramadan yang diadakan di Coffee Housenya. Kali ini Sunway Putra memperkenalkan tema Ramadan Bufet Dari Dapur Ummi yang menyediakan pelbagai menu autentik Melayu.untuk Bufet Ramadannya yang bermula dari 6 Mei hingga 4 Jun 2019.


.

Memang sungguh macam mak-mak masak, antara menunya ialah, Ayam Percik Sri Menanti, Daging Dendeng Cili, Kambing Dalca Mangga Muda, Ikan Kembung Asam Rebus, Ayam Madu Berempah, Daging Rendang Negeri Sembilan, Udang Masak Lemak Belimbing Buluh Dengan Bunga Kantan, Sotong Masak Sambal Cili Merah, Ikan Tenggiri Masak Acar Berempah, Ayam Masak Kicap Berempah, Ikan Patin Masak Tempoyak,Ikan Keli Salai Masak Cili Api, Paru Goreng Berlado dan banyak lagi.

IKLAN


.

Untuk menu lebih ringan korang boleh ke gerai seleksi menu yang disajikan mengikut tema gerai seperti Gerai Rebus-Rebus, Gulung-Gulung,Celup-Celup, Rebus-Rebus, Kukus -Kukus serta paling istimewa gerai Kari Kepala Ikan dan Kerabu yang menyediakan pelbagai jenis kerabu dan bermacam juadah appetizer yang lain seperti gado-gado, memang kecur air liur korang nanti

IKLAN


.

IKLAN

Pengemar makanan Cina dan India juga boleh menikmati menu seperti Stir Freid Buttered Prawns, Sauteed Squids with Black Pepper and Garlic, Lamb Dalca, Butter Chicken Curry, Chinese Mixed Vegetables, Fish Tikka, Eh banyak lagilah menuny yang gerenti korang suka punya.


.

.Tak lupa juga aneka kek dan dessert Melayu seperti Ubi Kayu Rebus, Lompat Tikam, Badan Berendam, Ais Kacang, Cendol dan banyak lagi, tu yang tak tahan tengok. Harga buffet hanya RM138 untuk dewasa dan 50% untuk kanak-kanak usia 7-12 tahun dan warga emas, kanak-kanak bawah usia 7 tahun adalah percuma.