25 Pemenang Berjaya Membawa Pulang Wang Tunai Bernilai Sehingga RM 11,000 Berserta Barangan Saji.

Lima minggu yang menarik dan penuh mengujakan. SAJI-AN MISTERI BERSAMA RASA telah menghadiahkan pengikut laman sosial di Malaysia khususnya pengikut RASA dan SAJI dengan perkongsian resipi-resipi dan hadiah-hadiah hebat sebagai penutup tirai tahun 2020.

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Sepanjang kempen berjalan, Saji-an Misteri Bersama Rasa telah membawakan empat selebriti , dua selebriti terkenal tanah air dan dua insta-famous berkongsi lapan resipi air tangan mereka yang menggunakan barangan SAJI. Empat menu utama dan empat hidangan pencuci mulut yang dikongsi mereka begitu memikat selera yang dikongsi melalui video yang semestinya meriah dengan aksi dan celoteh mereka ketika memasak.

Bukan sekadar memasak, mereka juga turut membawa penonton menyahut cabaran Peraduan MASAK, KONGSI DAN MENANG yang menawarkan hadiah wang tunai RM500 dan barangan saji setiap seorang untuk lima pemenang selama lima minggu.

 

SANTAN KELAPA SAJI JADI PILIHAN

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Minggu pertama kita dihidangkan oleh Insta-Famous, Ashhryyyyy yang berkongsi menu Masak Lemak Siput Sedut dan Pengat Pisang Bersagu dengan menggunakan produk terbaru saji iaitu SANTAN KELAPA SAJI.

Anda boleh mendapatkan resipi dan menyaksikan video masakan ini di : https://rasa.my/siput-sedut-masak-lemak-pengat-pisang-bersagu-sajian-misteri-x-rasa/

SANTAN KELAPA SAJI adalah seperti santan yang baru diperah tanpa pengawet dan pewarna yang menjadikan masakan sangat enak. Ashhryyyyy turun mengajak orang ramai menyahut cabaran membuat video masakan bagi memenangi hadiah wang tunai serta barangan Saji

IKLAN

Ternyata ramai yang menyahut cabaran itu dengan menghantar video memasak. Walau pun dalam tempoh yang tidak panjang, masing-masing berjaya menghasilkan video menarik yang begitu kreatif mengikut cara masing-masing memasak dan menyunting video.

 

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Minggu berikutnya Datin Ismatia pula berkongsi resipi Kurma Daging dan Tepung Pelita. Siapa tidak kenal dengan Datin Ismatia yang memang pakar memasak. Melihat caranya menyediakan bahan-bahan pun kita sudah tahu beliau sentiasa memilih bahan yang berkualiti. SANTAN KELAPA SAJI menjadi pilihan untuk kedua-dua masakan selain turut menggunakan Minyak Masak Saji, Gula Saji dan Garam Saji.

Untuk yang ketinggalan melihat video dan resipi yang disediakan, anda boleh saksikan di sini: https://rasa.my/kurmadagingtepungpelitadatinismatia/

Tidak sekadar menyaksikan video masakan Datin Isma yang sentiasa membangkitkan selera, yang menonton juga diajak untuk menyahut cabaran Masak, Kongsi dan Menang. Memang meriah bila semakin ramai yang berani mempamerkan keativiti mereka memasak sambal menghasilkan video. Bila dah banyak pemilihan perlu teliti. Dan sekali lagi lima pemenang berjaya membawa pulang wang tunai bernilai RM500 setiap seorang serta hamper barangan Saji.

IKLAN

 

SERONOK TENGOK TELATAH ZARA ZYA DAN SHARIFAH SHAHIRAH DI DAPUR

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Kalau melihat Zara Zya berlakon memang sudah selalu. Lakonan mantapnya memang sentiasa dinantikan peminat drama. Tetapi bila di dapur kita tidak tahu bagaimana aksinya memasak. Tahukah dia masak terutama masakan yang susah? Namun semua persoalan terjawab bila melihat video masaknya bersama SAJI. Aksi bersahaja Zara Zya yang pantas menyediakan Tomyam Pok Tek dan Pulut Mangga memang tidak dapat disangkal kehebatannya, apatah lagi dengan menggunakan bahan utama SANTAN KELAPA SAJI.

Anda boleh saksikan aksi Zara Zya di dapur di sini https://rasa.my/tomyam-poktek-pulut-mangga-sajian-misteri-x-rasa/

 

IKLAN

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Siapa yang tidak kenal dengan personaliti Sharifah Shahirah yang sentiasa ceria dan mengamatkan suasana. Baik berlakon atau mengacara, Shahirah akan selalu menyelitkan kata-kata lucu. Suasana pasti akan meriah dan begitu juga bila berada di dapur. Rendang Ayam Mak Esah dan Puding Sagu Gula Melaka dua menu yang dikongsi oleh Shahirah. Rendang Ayam menggunakan SANTAN KELAPA SAJI menjadi pilihan utama selain Minyak Masak Saji dan juga bahan-bahan lain Saji.

Saksikan aksinya memasak dan resipi di sini: https://www.rasa.my/rendang-ayam-mak-esah-puding-sagu-gula-melaka/

Peraduan MASAK KONGSI DAN MENANG semakin meriah apabila ratusan penyertaan diterima. Dan penonton semakin kreatif mencipta resipi baru dengan menggunakan pelbagai produk SAJI termasuk produk terbaru BERAS dan GULA SAJI Masing-masing mencipta resipi mengikut cara dan gaya selebriti pilihan masing-masing selain turut menyerlahkan kreativiti tersendiri. Dua minggu terakhir ini menyaksikan 10 lagi pemenang terpilih.

 

SAMBUTAN HEBAT , PERADUAN MASAK, KONGSI & MENANG DILANJUTKAN

Saji-an Misteri; Masak, Kongsi & Menang Melabuhkan Tirai

Melihat sambutan hebat daripada pengikut Majalah Rasa dan juga daripada pengikut Instagram selebriti dan personaliti yang ditonjolkan, pihak pengurusan SAJI telah melanjutkan seminggu lagi peraduan bagi memberi peluang orang ramai menampilkan kreativiti mereka. Ternyata sambutan yang diterima juga sangat luar biasa. Sebagai penutup kempen Saji-an Misteri Bersama Rasa 2020, 2 hadiah Utama berupa wang tunai RM500 dan barangan saji disediakan. Juga disediakan 3 hadiah saguhati berupa barangan saji. Semuanya sebagai menghargai sokongan orang ramai kepada SAJI.

Bagi anda yang ingin menyaksikan keseluruhan video, mendapatkan resipi dan melihat siapakah pemenang-pemenang yang bertuah itu boleh layari https://www.rasa.my/rasa-x-sajian-misteri/

Terima kasih kepada semua yang terlibat. Jangan lupa terus follow RASA & SAJI untuk menyertai peraduan-peraduan yang akan datang. Jumpa lagi!

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI